We zijn weer open! Zorg wel dat je van tevoren online een kaartje reserveert, ook als je een Museumkaart hebt. Boek je ticket hier. Vergeet je niet je mondkapje mee te nemen?
Te zien t/m 3 oktober 2021

Radical Austria: Everything is Architecture

In deze tentoonstelling ontdek je de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van De Oostenrijkse avant-garde van de jaren zestig en zeventig.

Te zien t/m 5 september 2021

Meret Oppenheim: für dich – wider dich

Meret Oppenheim was een surrealist die geen surrealist genoemd wilde worden. Een feministe die niet van ‘vrouwenkunst’ hield. Wereldberoemd maar gepijnigd door haar faam. In deze tentoonstelling leer je Oppenheim en haar speelse en ironische werk kennen.

Te zien t/m 19 september 2021

Designprijs 2021

Design Museum Den Bosch presenteert met trots het werk van drie talenten uit de Brabantse designwereld in het kader van de Designprijs 2021. Deze talenten zijn geselecteerd door Bart Hess, de laureaat van de Designprijs 2021 van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bovenaan de monumentale, gedraaide trap van het museum is een nieuwe vaste collectietentoonstelling te zien met keramiek van onder andere Pablo Picasso en Kenneth Price.

Te zien van 2 oktober 2021 t/m 23 januari 2022

Lucio Fontana – De verovering van de ruimte

Lucio Fontana (1899 – 1968) is een van de belangrijkste avant-garde kunstenaars van de twintigste eeuw. De eigen collectie sieraden en keramiek vormt de basis van de tentoonstelling, aangevuld met schilderijen, interieurs en lichtobjecten uit binnen- en buitenland. Voor het eerst sinds 1967 zijn Fontana’s Ambienti Spaziali weer in Nederland te zien.

Te zien van 16 oktober 2021 t/m 6 februari 2022

GOTH – Designing Darkness

De tentoonstelling ‘GOTH – Designing Darkness’ gaat op zoek naar de bronnen van de subcultuur goth en presenteert een cultuurgeschiedenis vol dramatische verbeeldingen, onheilspellend design en zwartgallige kunst.