BodyDrift & Corona

Neem een kijkje in de tentoonstelling ‘Bodydrift – Anatomies of the Future’ met de nieuwe videoserie BodyDrift & Corona. Naast de collecties van keramiek en sieraden richt Design Museum Den Bosch zich ook op het thema Post Human. De tentoonstelling ‘Bodydrift – Anatomies of the Future’ gaat over de toekomst van ons lichaam. We tonen de invloed van design op het dagelijks leven, ook in tijden van corona. In deze serie filmpjes belichten designers, conservatoren en medewerkers het verband tussen de tentoonstelling en de huidige crisis.

In de eerste video vertelt tentoonstellingsontwerper Bart Hess over het werk ‘Future Day Spa’ van Lucy McRae. Met dit werk bootst McRae het gevoel van een omhelzing na, iets waar veel mensen in deze tijd van thuisisolatie behoefte aan hebben.

Onderzoeksassistent Moyra Besjes vertelt over het digitale modehuis The Fabricant. De mode-industrie ligt door de coronacrisis bijna helemaal stil. Hoe kunnen de inzichten van The Fabricant de mode-industrie helpen?

Fredric Baas is conservator van de tentoonstelling ‘BodyDrift’. In deze video gaat hij in op het werk ‘Virtual X’ van Marta Giralt. Conservator Fredric Baas vertelt over dit werk en legt een verband met wat in NRC Handelsblad ‘lockdown-seks’ werd genoemd!

In deze video vertelt ontwerper en museumdocent Emmy Polkamp over het werk ‘Tv-helm’ van Walter Pichler. ‘Tv-helm’ was in de jaren zestig van de vorige eeuw een scherpe kritiek op de ontwikkeling van technologie en de consumptiemaatschappij. Maar ook vandaag helpt het werk ons kritisch naar de wereld te kijken.

Loan Favan ontwierp haar sieradencollectie ALLIAGE -Cu29Zn30 voor haar ‘badass future self’. Deze sieraden transformeren de drager tot een onoverwinnelijke cyborg. Maar door de huidige crisis is Favan anders naar haar werk gaan kijken…