21 mei 2018

Curator over Designing Freedom

California: Designing Freedom

‘Designed in California’ is het nieuwe ‘Made in ltaly’. 

California: Designing Freedom is de eerste expositie waarin het huidige wereldwijde bereik van het Californisch design wordt gepresenteerd in een samenhangend verhaal. De tentoonstelling begint in de jaren zestig en laat zien hoe de doe-het-zelfhouding van de tegencultuur zich heeft ontwikkeld tot de huidige dominante tech-cultuur van Silicon Valley. 

 

In dit ambitieuze overzicht komen politieke posters, pc’s en zelfrijdende auto’s bij elkaar, maar ontdek je ook hoe ontwerpers van gebruikersinterfaces in de Bay Area onze alledaagse ervaringen vorm geven en ons beeld van design verruimen. Centraal in de tentoonstelling staat het idee dat Californië altijd een pionier is geweest op het gebied van persoonlijke emancipatie en zelfverwezenlijking.

Cafifornia: Designing Freedom toont meer dan tweehonderd objecten die vijf thema’s illustreren. Bij elkaar laten deze werken zien dat individuele vrijheid kenmerkend is voor design in Californië. In de vijf thema’s van de expositie komen verschillende aspecten van deze vrijheid aan bod:

17 maart 2018 t/m 17 juni 2018

California: Designing Freedom

Van The Summer of Love en Easy Rider tot iPhone en Tesla. Ontdek hoe een tegenbeweging in de jaren zestig leidde tot de hedendaagse hightech-cultuur in Silicon Valley. California: Designing Freedom vertelt het verhaal van de designers in Californië en hun voortdurende verlangen naar individuele vrijheid.