Design & Techniek

Voor scholen die op zoek zijn naar een langer lopend project bieden we ‘Design & Techniek: Veranders’. Dit is een vakoverstijgend project van gemiddeld zes weken waarin leerlingen ontwerpend en onderzoeken aan verschillende kerndoelen tegelijkertijd werken. Denk naast kunstzinnige oriëntatie en techniek ook aan taal, rekenen/wiskunde en oriëntatie op jezelf en de wereld. Leerlingen werken in groepjes aan een ontwerpopdracht waarbij actuele vraagstukken en de tentoonstellingen in het museum de inspiratie zijn.

De opdracht wordt verkend en onderzocht vanuit de denk- en verbeeldingskracht van de leerlingen en de wereld van design, techniek en wetenschap. Zo ontstaan persoonlijke werkstukken waarin eigen ideeën worden uitgewerkt en vragen worden onderzocht. Plannen worden gemaakt, uitgeprobeerd en uiteindelijk gepresenteerd. Voor elk idee is een passende vorm te vinden. Dit kan zijn een onderzoek, een object, een uitvinding, een installatie of een performance.

Voor ‘Design & Techniek: Veranders’ is een docentenhandleiding beschikbaar (klik hier). Ieder project wordt echter op maat voor iedere school ontworpen. Meer weten? Neem contact op met het educatieteam via educatie@designmuseum.nl of 073 – 62 73 687