15 december 2020

Helaas: we zijn weer dicht

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen zijn alle Nederlandse musea gesloten t/m 19 januari. We hopen je daarna weer te kunnen verwelkomen. Tot die tijd kan je op onze website meer te weten komen over de collectie en de thema’s van de tentoonstellingen.

De Derde Verdieping: alles over de thema’s van de tentoonstellingen

Eigenlijk is het best wel vreemd: een museum werkt soms jaren aan een tentoonstelling, maar als die tentoonstelling na een paar maanden wordt vervangen door een nieuwe, verdwijnt hij geheel. Daar brengt onze Derde Verdieping verandering in. Op onze Derde Verdieping vind je achtergronden en verdiepingen bij de tentoonstellingen die we maken. Niet alleen wanneer de tentoonstelling in het museum te zien is, maar voor altijd op de website, gratis en voor iedereen toegankelijk.

Posthuman

De eerste editie van de Derde Verdieping ging over het thema Posthuman, en reflecteert op de thema’s bij de tentoonstelling BodyDrift – Anatomies of the Future.

Design for the Real World

De tweede editie van de Derde Verdieping hoort bij de tentoonstelling Victor Papanek: The Politics of Design en onderzoekt wat de verantwoordelijkheid is van ontwerpers in het verbeteren van de wereld.

Ontdek de collectie

De collectie van Design Museum Den Bosch bestaat voornamelijk uit keramiek en sieraden. Je vind er werk van Pablo Picasso, Elsa Schiaparelli, Jean Cocteau, Meret Oppenheim, Grayson Perry, Hella Jongerius, Geert Lap, Natasje Boezem, Gijs Bakker, Emmy van Leersum, Kenneth Price, Susan Cohn, Lucio Fontana, Wieki Somers, Man Ray en vele anderen