28 augustus 2018

Hello Designer: exposeer jouw design tijdens Food is Fictie

Design Museum Den Bosch nodigt MBO en HBO docenten en studenten uit mee te doen aan de wedstrijd Hello Designer. Maak kennis met en laat je uitdagen door vijf verschillende fooddesigners en hun dagelijkse werkwereld: een verpakkingsdesigner, meester bakker, manager visuele identiteit van een supermarkt, food fotograaf en een conceptontwikkelaar. Heb je in je studie iets met design en/of voedsel te maken? Ga dan zelf aan de slag te gaan als fooddesigner. Doe mee aan de wedstrijd, stuur je design in en exposeer jouw werk in Design Museum Den Bosch.

Designers
Op www.hellodesigner.nl staan de profielpagina’s van vijf verschillende fooddesigners. Zij geven in een korte video een inkijkje in de werkpraktijk en formuleren een opdracht voor studenten:

• verpakkingsdesigner Joep Janssen “Ontwerp een verpakking voor de eerste kweekvlees-hamburger van het snackmerk Mora”
  • Meester bakker Robèrt van Beckhoven “Maak een gezonde reep die lekker is, er lekker uitziet en die iedereen kan eten”
  • Manager Visuele Identiteit van Albert Heijn Jeroen Provoost “Ontwikkel een nieuwe identiteit voor het assortiment Albert Heijn ontbijtkoek”
  • Food fotograaf Zweitse Landsheer “Fotografeer drie beelden van ‘soep voor het gezin’ als campagne voor een denkbeeldig soepmerk”
  • Conceptontwikkelaar Sanne van de Valk “Ontwikkel een campagne om de verkoop van broccoli’s, die nog niet geschikt zijn voor de verkoop, te stimuleren”

Meedoen
Wil jij met jouw studenten meedoen aan dit designproject? Je bent van harte welkom om al het aangeboden materiaal vrijblijvend in te zetten in  de lessen. Bekijk de video’s van de professionele designers en selecteer één van de opdrachten passend bij de opleiding of het vakgebied waarin je les geeft.

Wedstrijd
We nodigen je graag uit deel te nemen aan de unieke wedstrijd. Ga aan de slag en stuur of lever voor 6 oktober de creaties in bij het Design Museum Den Bosch.

Bekijk hier de wedstrijdvoorwaarden

De prijs
De winnende designs krijgen een plek in de tentoonstelling Food is Fictie, te zien tot en met 28 oktober.

Extra verdieping: Design Workout met studenten
Ter inspiratie en voor verdieping is een Design Workout in het museum mogelijk.
Tijdens deze workshop worden er snelle, krachtige ontwerpoefeningen gedaan in de tentoonstelling en wordt er samen gekeken en gesproken over de objecten in en het thema van de tentoonstelling. Tools die worden ingezet: de denk- en gespreksmethode Visible Thinking, vernieuwende brainstormoefeningen: fysieke spelvormen, schetsen en maken. Studenten worden zo op weg geholpen in hun denken over het thema Food is Fictie, over de opdracht waar zij aan werken en over hun eigen rol binnen het werkveld.

Je kunt jouw klas hiervoor aanmelden via educatie@designmuseum.nl.