5 november 2020

Tot snel!

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, zijn alle Nederlandse musea vanaf donderdag 5 november gesloten. We hopen je snel weer te kunnen verwelkomen. Tot die tijd kan je op onze website meer te weten komen over de collectie en de thema’s van de tentoonstellingen.

Ontdek de collectie

De collectie van Design Museum Den Bosch bestaat voornamelijk uit keramiek en sieraden. Je vind er werk van Pablo Picasso, Elsa Schiaparelli, Jean Cocteau, Meret Oppenheim, Grayson Perry, Hella Jongerius, Geert Lap, Natasje Boezem, Gijs Bakker, Emmy van Leersum, Kenneth Price, Susan Cohn, Lucio Fontana, Wieki Somers, Man Ray en vele anderen

 

Alles over de thema’s van de tentoonstellingen

Eigenlijk is het best wel vreemd: een museum werkt soms jaren aan een tentoonstelling, maar als die tentoonstelling na een paar maanden wordt vervangen door een nieuwe, verdwijnt hij geheel. Daar brengt onze Derde Verdieping verandering in. Hier vind je achtergronden en verdiepingen bij de tentoonstellingen die we maken. Niet alleen wanneer de tentoonstelling in het museum te zien is, maar voor altijd op de website, gratis en voor iedereen toegankelijk. De eerste Derde Verdieping gaat over het thema Posthuman, en reflecteert op de thema’s bij de tentoonstelling¬†BodyDrift – Anatomies of the Future.