De Derde Verdieping

Hier vind je meer verdieping bij de thema’s van onze tentoonstellingen

Dance

10 artikelen

Ontdek het verleden, het heden en de toekomst van de elektronische dansmuziek en de rol die design heeft gespeeld in de ontwikkeling van het belangrijkste muziekgenre van onze tijd.

Ontworpen liefde

32 artikelen

De liefde. Ons beeld daarvan zit vaak vol clichés. Op deze Derde Verdieping ontdek je door wie en op welke manier ons beeld van de liefde is vormgegeven. Én je ontmoet de mensen die speculeren over alternatieven voor de vele liefdesclichés.

Design!

14 Hoofdstukken

Je bent de hele dag omringd door design. Design laat zien wie je bent, wie je wilt zijn en waar je bij wilt horen. En design is van iedereen.

Sneller, beter, mooier

34 artikelen

Altijd sneller, altijd beter, altijd mooier. Het design van de minste weerstand, dat is de filosofie van de stroomlijn: één van de belangrijkste ontwerpprincipers van de moderne tijd.

PROCESS – Design Drawings from the Rijksmuseum

12 Hoofdstukken

Welke rol speelt de tekening in het ontwerpproces? Hier ontdek je het verhaal van de periode 1500-1900, maar ook hoe hedendaagse ontwerpers nog steeds gebruik maken van schetsen en tekeningen.

BIJGESNEDEN

Sneakers Unboxed

30 artikelen

De sneaker is snel het meest wijdverspreide design­object ter wereld geworden, waar dé design­thema's samenkomen: van duurzaamheid tot com­mer­cie, van stijl tot sub­cultuur, van technologie tot mode.

GOTH - Designing Darkness

21 artikelen

Goth, de verbeelding van een gevoel van ‘verleidelijke duisternis’, is een steeds terugkerend fenomeen in cultuur, kunst en design.

Radical Austria

Everything is Architecture

21 artikelen

Ontdek de geestverruimende, grens­verleggende en maatschappij­kritische werken van de Oostenrijkse avant-garde in de jaren zestig en zeventig.

Modern Neder­­land 1963-1989

De vormgeving van een gidsland

12 Hoofdstukken

Vanaf de jaren 60 wilde Nederland modern zijn. Ontdek hier het verhaal van deze periode.

Design for the Real World

20 artikelen

Waar begint en eindigt de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de ontwerper?

Posthuman

32 artikelen

Ontwerpers en kunstenaars onderzoeken de toekomst van het menselijk lichaam.