Educatie

Design Museum Den Bosch kijkt voorbij de ontwerpen. We laten de invloed van design op ons dagelijks leven zien en vertellen het verhaal erachter. Dat maakt dit museum interessant voor leerlingen en studenten. Voor hen maken we interactieve design-workouts bij al onze tentoonstellingen.

 

Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van ‘maker-centered learning’ onder leiding van onze museumdocenten die gebruik maken van ‘thinking routines.’

De workouts openen bij leerlingen de ogen voor wat design is en wat er allemaal is vormgegeven om hen heen. Wat zijn de vragen die ontwerpers beantwoorden? En wat zijn de complexe designuitdagingen die ontwerpers hebben?  We laten  leerlingen op een leuke en interactieve manier ervaren dat ook zij de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst.

Er zijn designworkouts voor alle types onderwijs en voor alle leeftijden.  Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze zeven type workouts het beste bij jouw leerlingen past; wat is design, hoe maak je design, de waarde van design, design en technologie, analytische designbeschouwing, architectuur of keramiek.

“Wat hebben we gisteren een leuk bezoek gehad aan het museum. Mooi dat er een rondleiding was en de kinderen ook zelf aan de slag konden!” — Renate Bax Leerkracht speelleergroep - Basisschool De Vlindertuin
Design Museum Den Bosch California Design Thinking

Prijzen designworkouts

  • Workout 1 uur  €45,- per 15 leerlingen
  • Workout 1,5 uur (met praktische opdrachten op zaal en in de Studio). Basisonderwijs 60,- en  voortgezet onderwijs 75,-  (per 15 leerlingen)
  • Workout 2 uur (met praktische opdrachten op zaal en in de Studio). Basisonderwijs €90,-  en voortgezet onderwijs €110,-  (per 15 leerlingen)
  • Wil je een andere workout of een programma langer dan twee uur, dan kunnen we een voorstel op maat maken.

 

Aanmelden

Heb je interesse? Stuur de volgende gegevens naar educatie@designmuseum.nl

  • naam school
  • aantal leerlingen
  • datum en tijdstip waarop jullie de design workout willen volgen
  • naam contactpersoon
  • contactgegevens contactpersoon

 

Bij speciale tentoonstellingsprogramma’s wordt een prijs per leerling bepaald. Ook kunnen wij programma’s op maat maken voor bijvoorbeeld een cultuurweek of kunnen we workshops op school geven.

Voor vragen of advies kun je direct contact opnemen met het educatie team: 073 62 73 687

Hello Designer:
exposeer jouw design tijdens Food is Fictie

Hoe gaat een designer te werk, hoe ziet zijn dagelijkse werkpraktijk eruit? Hoe is hij daar terecht gekomen? Studenten worden uitgedaagd te werken aan een opdracht, geformuleerd door ervaren designers.

Het Design Museum Den Bosch nodigt u en uw studenten uit een kijkje te nemen op Hello Designer. Een website als verlengstuk van het museum, met gratis inspiratie- en lesmateriaal: Opdrachten, video’s, achtergrondinformatie en een ontwerpwedstrijd. U bent vrij dit te gebruiken in uw lessen op uw eigen wijze. Dit educatieproject hoort bij de tentoonstelling Food is Fictie, te zien van 30 juni t/m 28 oktober 2018 in het Design Museum Den Bosch.

Hello Designer – DesignWorkout

Op www.hellodesigner.nl vindt u inspiratie- en lesmateriaal. U bent vrij dit te gebruiken in uw lessen op uw eigen wijze. Voor een museumbezoek zou ik u willen uitnodigen voor een DesignWorkout: Tijdens deze workshop worden er snelle, krachtige ontwerpoefeningen gedaan in de tentoonstelling en wordt er samen gekeken en gesproken over de objecten in en het thema van de tentoonstelling. Tools die worden ingezet: de denk- en gespreksmethode Visible Thinking, vernieuwende brainstormoefeningen: fysieke spelvormen, schetsen en maken. Studenten worden zo op weg geholpen in hun denken over het thema Food is Fictie, over de opdracht waar zij aan werken en over hun eigen rol binnen het werkveld.


Reserveren:
ma t/m vr, 09:00 – 17:00, t/m 28 okt. 2018
Prijs: €3,00 per student (minimaal 10 studenten)