Educatie

Design Museum Den Bosch kijkt voorbij de ontwerpen. We laten de invloed van design op ons dagelijks leven zien en vertellen het verhaal erachter. Dat maakt dit museum interessant voor leerlingen en studenten. Bij al onze tentoonstellingen maken we interactieve design workouts om samen aan de slag te gaan. De workout opent de ogen voor wat design is en wat er allemaal is vormgegeven om ons heen. We laten leerlingen op een leuke en interactieve manier ervaren dat ook zij de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst.

Zeven design workouts

Er zijn design workouts voor alle types onderwijs en voor alle leeftijden.  Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze zeven type workouts het beste bij jouw leerlingen past. Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van ‘maker-centered learning’ onder leiding van onze museumdocenten die gebruik maken van ‘thinking routines.

“Wat hebben we gisteren een leuk bezoek gehad aan het museum. Mooi dat er een rondleiding was en de kinderen ook zelf aan de slag konden!” — Renate Bax Leerkracht speelleergroep - Basisschool De Vlindertuin
Design Museum Den Bosch California Design Thinking

Prijzen design workouts

  • Workout 1 uur  €45,- per 15 leerlingen
  • Workout 1,5 uur (met praktische opdrachten op zaal en in de Studio). Basisonderwijs 60,- en  voortgezet onderwijs 75,-  (per 15 leerlingen)
  • Workout 2 uur (met praktische opdrachten op zaal en in de Studio). Basisonderwijs €90,-  en voortgezet onderwijs €110,-  (per 15 leerlingen)
  • Wil je een andere workout of een programma langer dan twee uur, dan kunnen we een voorstel op maat maken.

 

Aanmelden

Heb je interesse? Stuur de volgende gegevens naar educatie@designmuseum.nl

  • naam school
  • aantal leerlingen
  • datum en tijdstip waarop jullie de design workout willen volgen
  • naam contactpersoon
  • contactgegevens contactpersoon

 

Bij speciale tentoonstellingsprogramma’s wordt een prijs per leerling bepaald. Ook kunnen wij programma’s op maat maken voor bijvoorbeeld een cultuurweek of kunnen we workshops op school geven.

Voor vragen of advies kun je direct contact opnemen met het educatie team: 073 62 73 687