Educatie

Design Museum Den Bosch  laat de (recente) geschiedenis van vormgeving en de invloed van design op je dagelijks leven zien. In toegankelijke en spraakmakende tentoonstellingen tonen we design en plaatsen het in een maatschappelijke context. Dat maakt het museum interessant voor leerlingen en studenten. We laten jonge bezoekers op een interactieve manier ervaren dat ook zij de gebruikers en de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst.

 

 

Voorjaar/zomer 2021

Vanaf 5 juni gaat Design Museum Den Bosch weer open. Ook schoolgroepen en studenten zijn dan weer welkom. We overleggen graag hoe we jullie bezoek het beste kunnen vormgeven.

Voor delen van het voortgezet onderwijs zijn vanwege de huidige coronamaatregelen excursies en daarmee een bezoek aan Design Museum Den Bosch helaas nog niet mogelijk. Voor deze scholen of instellingen zijn er twee digitale interactieve lessen, evt. met webcambezoek aan de huidige tentoonstellingen:

Meret Oppenheim: für dich – wider dich

Radical Austria: Everything is Architecture

Samen kunnen we een programma op maat voor jouw groep of klas samenstellen. Mail naar educatie@designmuseum.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast hebben we vorig jaar de Derde Verdieping gelanceerd. Op de Derde Verdieping vind je meer verdieping bij de thema’s van verschillende tentoonstellingen.

 

Nu in het museum

Er zijn designworkouts voor alle types onderwijs en voor alle leeftijden.  Een workout is in principe eenmalig. Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze workouts het beste bij jouw leerlingen past. Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van ‘maker-centered learning’ onder leiding van onze museumdocenten die gebruik maken van ‘thinking routines’.

“Ik was zeer tevreden! Vond de manier waarop de leerlingen een rondleiding kregen heel goed…. interactief, actief en ze werden aan het denken gezet. De leerlingen vonden het gaaf, leuk en heel interessant. Ze waren, naar eigen zeggen, klaar met weer een museum met Romeinse en Griekse scherven en dit was een welkome afwisseling! Succes dus en ik kom zeker een keer terug met leerlingen.” — Maarten Schamp, docent kunstvakken - Commanderij College Gemert