Educatie

Design Museum Den Bosch laat de (recente) geschiedenis van vormgeving en de invloed van design op je dagelijks leven zien. In toegankelijke en spraakmakende tentoonstellingen tonen we design en plaatsen het in een maatschappelijke context. Dat maakt het museum interessant voor leerlingen en studenten. We laten jonge bezoekers op een interactieve manier ervaren dat ook zij de gebruikers en de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst.

 

 

Nu in het museum

Voor klassen uit ieder onderwijstype bieden we verschillende designworkouts aan.

Er zijn designworkouts voor alle types onderwijs en voor alle leeftijden. Een workout is in principe eenmalig. Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze workouts het beste bij jouw leerlingen past. Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van ‘maker-centered learning’ onder leiding van onze museumdocenten die gebruik maken van ‘thinking routines’.

De Derde Verdieping

Daarnaast hebben we vorig jaar de Derde Verdieping gelanceerd. Op de Derde Verdieping vind je meer verdieping bij de thema’s van verschillende tentoonstellingen.

“Ik was zeer tevreden! Vond de manier waarop de leerlingen een rondleiding kregen heel goed…. interactief, actief en ze werden aan het denken gezet. De leerlingen vonden het gaaf, leuk en heel interessant. Ze waren, naar eigen zeggen, klaar met weer een museum met Romeinse en Griekse scherven en dit was een welkome afwisseling! Succes dus en ik kom zeker een keer terug met leerlingen.” — Maarten Schamp, docent kunstvakken - Commanderij College Gemert