Educatie

Design Museum Den Bosch kijkt voorbij de ontwerpen. We laten de invloed van design op ons dagelijks leven zien en vertellen het verhaal erachter. Dat maakt dit museum interessant voor leerlingen en studenten. Bij al onze tentoonstellingen maken we interactieve design workouts om samen aan de slag te gaan. De workout opent de ogen voor wat design is en wat er allemaal is vormgegeven om ons heen. We laten leerlingen op een leuke en interactieve manier ervaren dat ook zij de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst.

Zeven design workouts

Er zijn design workouts voor alle types onderwijs en voor alle leeftijden.  Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze zeven type workouts het beste bij jouw leerlingen past. Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van ‘maker-centered learning’ onder leiding van onze museumdocenten die gebruik maken van ‘thinking routines’.

“Ik was zeer tevreden! Vond de manier waarop de leerlingen een rondleiding kregen heel goed.... interactief, actief en ze werden aan het denken gezet. De leerlingen vonden het gaaf, leuk en heel interessant. Ze waren, naar eigen zeggen, klaar met weer een museum met Romeinse en Griekse scherven en dit was een welkome afwisseling! Succes dus en ik kom zeker een keer terug met leerlingen.” — Maarten Schamp, docent kunstvakken - Commanderij College Gemert

Prijzen design workouts

  • Workout 1 uur  €47,50 per 15 leerlingen
  • Workout 1,5 uur (met praktische opdrachten op zaal en in de Studio). Basisonderwijs €62,50 en  voortgezet onderwijs €77,50  (per 15 leerlingen)
  • Workout 2 uur (met praktische opdrachten op zaal en in de Studio). Basisonderwijs €92,50 en voortgezet onderwijs €110  (per 15 leerlingen)
  • Wil je een andere workout of een programma langer dan twee uur, dan kunnen we een voorstel op maat maken.

Bij speciale tentoonstellingsprogramma’s wordt een prijs per leerling bepaald. Ook kunnen wij programma’s op maat maken voor bijvoorbeeld een cultuurweek of kunnen we workshops op school geven.

Voor vragen of advies kun je direct contact opnemen met het educatieteam op educatie@designmuseum.nl of 073 – 62 73 687

Aanmelden

  • (bijvoorbeeld Daltonschool of Havo)