Educatie

Design Museum Den Bosch kijkt voorbij de ontwerpen. We laten de invloed van design op ons dagelijks leven zien en vertellen het verhaal erachter. Dat maakt dit museum interessant voor leerlingen en studenten. Bij al onze tentoonstellingen maken we interactieve design workouts en Design & Techniek-projecten om samen aan de slag te gaan. Onze activiteiten openen leerlingen de ogen voor wat design is en wat er allemaal is vormgegeven om ons heen. We laten leerlingen op een leuke en interactieve manier ervaren dat ook zij de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst. Ieder project wordt op maat, samen met de school, vormgegeven.

 

 

Schooljaar 2020-2021

In het schooljaar 2020-2021 kan het museum weer door schoolgroepen bezocht worden. Dit schoolbezoek volgt het coronaprotocol van de museumsector en van het onderwijs. Er kunnen rondleidingen en workouts geboekt worden in het museum, maar we kunnen ook workouts op school verzorgen.

Het is niet mogelijk het museum zonder reservering met een schoolgroep te bezoeken. Neem dus altijd even contact met ons op (educatie@designmuseum.nl) of boek je tickets direct online.

Zeven design workouts

Er zijn design workouts voor alle types onderwijs en voor alle leeftijden.  Een workout is in principe eenmalig. Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze zeven type workouts het beste bij jouw leerlingen past. Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van ‘maker-centered learning’ onder leiding van onze museumdocenten die gebruik maken van ‘thinking routines’.

“Ik was zeer tevreden! Vond de manier waarop de leerlingen een rondleiding kregen heel goed…. interactief, actief en ze werden aan het denken gezet. De leerlingen vonden het gaaf, leuk en heel interessant. Ze waren, naar eigen zeggen, klaar met weer een museum met Romeinse en Griekse scherven en dit was een welkome afwisseling! Succes dus en ik kom zeker een keer terug met leerlingen. ” — Maarten Schamp, docent kunstvakken - Commanderij College Gemert