Radical Austria | Everything is Architecture

Virtuele Expeditie

8 juni 2021
Video

Op maandag 12 april werd de virtuele expeditie in de tentoonstelling Radical Aus­tria – Everything is Architecture met conservator Bart Lootsma en design­jour­na­list Jeroen Junte georganiseerd. Ontdek de geestverruimende, grens­verleggende en maatschappijkritische werken van de Oostenrijkse avant-garde van de jaren zestig en zeventig.

Zie de hoogtepunten uit de tentoonstelling; van psychedelische opblaasgebouwen tot choquerende performances en van cultische steden tot cybernetische mode. Bart en Jeroen nemen je mee in de tentoonstelling en gaan op verschillende plekken in gesprek met experts en fans van deze periode in de kunst- en designgeschiedenis.

Let op: het evenement is in het Engels.

Jeroen Junte is als designjournalist werkzaam bij de VolkskrantElle Decoration en Architectuur NL, en publiceert regelmatig in internationale magazines als Frame en DAMN. Daarnaast schrijft hij boeken; zijn meeste recente publicatie Design Nederland Must: See shop drink sleep walk (2015) is de eerste design- en architectuurgids van Nederland.

Bart Lootsma is historicus, criticus en conservator op het gebied van archi­tectuur, design en beeldende kunst. Hij is professor in architec­tuur­theorie aan de Universiteit van Inns­bruck en was redacteur van ver­schil­lende pu­bli­ca­ties als ­Fo­rum, ­AR­CHISde Archi­tect ­en GAM. Als (gast)curator werkte hij aan ArchiLab 2004 in Orléans en het Montenegrijnse pavil­joen op de Biënnale van Venetië in 2016. Zijn boek Superdutch (2000) is nog steeds toonaangevend in het denken over de Nederlandse architectuur van rond de eeuwwisseling.

Andere sprekers tijdens dit evenement zijn Alexa Baumgartner (assistent-conservator Radical Austria) Timo de Rijk (directeur Design Museum Den Bosch) en Tomas van den Heuvel (junior-conservator Design Museum Den Bosch).