Nu te zien

Te zien t/m 16 oktober 2022

Sneakers Unboxed

De tentoonstelling Sneakers Unboxed nodigt je uit om een kijkje achter de schermen te nemen bij de schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd, nieuwe jeugdculturen heeft geïnspireerd en de modewereld op z’n kop heeft gezet.

De Grote Versierder neemt je mee naar de glorietijd van de poster in de jaren zestig, zeventig en tachtig en vertelt het verhaal van een ware revolutie in de manier waarop we onze huizen versieren.

"Liberating the Church” c. 1969. Verkerke Reprodukties
Te zien t/m 2 oktober 2022

De Bossche Tepelvaas

In de Bossche Tepelvaas heeft kunstenaar Natasja Alers de tepelafdrukken van meer dan 75 bezoekers van het museum verwerkt. De vaas is te zien in de hal van het museum.

Te zien t/m 24 september 2022

Sneakers Under Construction

De sneaker is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en bijna iedereen heeft minstens één paar sneakers in de kast staan. Voor de meeste mensen is de sneaker simpelweg een comfortabele, vaak zelfs stijlvolle schoen. Voor sommigen is de sneaker echter een gewild verzamelobject, van grote waarde en met een rijke geschiedenis.

Bovenaan de monumentale, gedraaide trap van het museum is een nieuwe vaste collectietentoonstelling te zien met keramiek van onder andere Pablo Picasso en Kenneth Price.