Nu te zien

Te zien t/m 26 februari 2023

Screenwear – Exploring Digital Fashion

Digitale mode is allang geen sciencefiction meer. Mode die bestaat uit pixels in plaats van textiel maakt voor veel mensen bijna ongemerkt deel uit van het dagelijks leven. Dompel je onder in deze digitale wereld. Ontdek de nieuwste generatie modeontwerpers en sta oog in oog met hyperrealistische digitale modellen.

In deze baanbrekende tentoonstelling ontdek je een verzameling bijzondere ontwerptekeningen uit de collectie van het Rijksmuseum. Voor het eerst zijn deze tekeningen uit de periode 1500-1900 samengebracht; ze geven je een uniek inzicht in de rol van de tekening in het ontwerpproces, en de beeldschone beelden die dit heeft opgeleverd.

Te zien t/m 12 maart 2023

A Digital Nature

De presentatie toont een selectie van animaties met als thema de digitale natuur: wonderlijke onderwaterwerelden, buitenaardse planten en droomlandschappen met digitale bloemen. Het zijn verleidelijke beelden die je ook dwingen om na te denken: zijn we in een tijdperk beland waarin de digitale natuur onderdeel is geworden van de biodiversiteit?

Te zien t/m 26 februari 2023

1:? – De modellen van Gijs Bakker

De consument ziet vaak enkel het eindproduct als het gaat om design. Maar hoe komt een ontwerper eigenlijk tot een ontwerp? Dit ontwerpproces is goed zichtbaar in het oeuvre van Gijs Bakker.

Te zien t/m 26 februari 2023

Artificial Awe

Kolkman ontwerpt op het snijvlak van technologie en het menselijk lichaam. Het werk Artificial Awe is een poging om sublieme ervaringen te visualiseren en algemeen toegankelijk te maken met behulp van kunstmatige intelligentie.

Bovenaan de monumentale, gedraaide trap van het museum is een nieuwe vaste collectietentoonstelling te zien met keramiek van onder andere Pablo Picasso en Kenneth Price.