Steun het museum

Word Design Museum Vriend, Member of Patron en help ons mee om meer mensen met design te inspireren.

Design Museum Den Bosch bestaat sinds 1985 en is hét designmuseum van Nederland. Vanuit de visie ‘design is de wereld en de wereld is design’ biedt Design Museum Den Bosch bezoekers inzicht in hoe de wereld om ons heen is vormgegeven en hoe mensen het leven zelf actief vormgeven. Dat doen we met aansprekende tentoonstellingen, publieksprogramma’s, educatie, onderzoek en collectieaankopen. Wij hebben ambitieuze plannen voor de toekomst, waarbij we de focus leggen op het bereiken van een jonger publiek, verrijking van onze unieke designcollectie, en bijzondere en spraakmakende tentoonstellingen met een landelijke uitstraling. U kunt ons hierbij helpen door vriend te worden, door deelname aan een van onze geefkringen, of door een eenmalige schenking of fonds op naam.

Vriend van Design Museum Den Bosch

Al vanaf €60 per jaar bent u Vriend van het Design Museum en draagt u bij aan de activiteiten van het museum.

Word Vriend

Design Museum Members
€500 per jaar

Design Museum Members zijn betrokken bij het museum en dragen in belangrijke mate bij aan bijzondere projecten.

Meer informatie

Design Museum Patrons
€1000 per jaar

Design Museum Patrons krijgen een exclusief kijkje achter de schermen van het museum, komen in contact met ontwerpers en dragen in belangrijke mate bij aan bijzondere projecten.

Meer informatie

Fonds op naam 

Voor bijzondere periodieke giften vanaf €10.000 per jaar, is het mogelijk een fonds op naam op te richten. Met dit fonds krijgt u de mogelijkheid om bij te dragen aan een specifieke doelstelling van het museum.

Start een fonds op naam

Club Design

Club Design is een kennisnetwerk voor innovatieve ondernemers dat samenkomt in Design Museum Den Bosch.

Meer informatie 

 

Eenmalige gift en nalatenschappen

Het is ook mogelijk om een extra of eenmalige gift te doen aan Design Museum Den Bosch, of om na te laten aan het museum. Informeer bij Lenneke Beunk of Pim Hoff voor de mogelijkheden via onderstaande contactgegevens.

 

Fiscaal voordeel

Design Museum Den Bosch is een culturele ANBI. Dit betekent dat u als particulier fiscaal voordeel hebt omdat uw periodieke gift voor de Belastingdienst volledig aftrekbaar is en er zelfs een multiplier van 1,25 van toepassing is. Tegenwoordig hoeft u voor een periodieke gift niet meer naar de notaris, u kunt dit zelf regelen door middel van dit formulier van de belastingdienst. Voor meer informatie kun u terecht op de website van de Belastingdienst, bij uw eigen accountant, of informeer bij Pim Hoff via onderstaande contactgegevens.

Rekenvoorbeelden
Bij een schenking van €500 per jaar is het aftrekbare bedrag €625. U krijgt voor dit bedrag een teruggave van € 231 van de belasting waardoor uw gift u maar € 269 kost. Bij een schenking van € 1.000 per jaar is het aftrekbare bedrag € 1.250. U krijgt dan een teruggave van € 462 van de belasting waardoor uw gift u maar € 538 kost. Hoeveel voordeel u krijgt is afhankelijk van uw inkomen. Het voordeel kan oplopen tot 50% bij een inkomen uit box 3. Vanaf 2023 worden de percentages die aftrekbaar zijn voor box 1 verlaagd. In 2022 was het percentage 40% en dit is vanaf 2023 37,07%.

 

Lenneke Beunk
Hoofd development & partnerships
06-17141929
lbeunk@designmuseum.nl

Pim Hoff
Medewerker fondsenwerving & relatiebeheer
phoff@designmuseum.nl