11 december 2022 13.00 — 17.00 uur

Crafting Digital Fashion

Paneldiscussie en workshop — Screenwear – Exploring Digital Fashion

De wereld van de digitale mode en sieraden is voor veel mensen nog behoorlijk onbekend. Hoe en wanneer draag je digitale mode eigenlijk? Hoe wordt het gemaakt? Hoe verhoudt het zich tot de ambachtelijke kennis die aanwezig is in de mode- en sieraadindustrie? Is digitalisering een bedreiging voor het voortbestaan van deze kennis? Of kan het juist worden ingezet ter behoud ervan? 

(tekst loopt door onder de afbeelding)

GREEN FIRE door Sarah Mayer, @sa.m.co, sarahmayer.co

Crafting Digital Fashion is een middag in Design Museum Den Bosch in samenwerking met Modemuze waarin digitale ontwerpers in gesprek gaan met traditionele makers rondom het thema digitale mode en sieraden. Aan de hand van voorbeelden uit de tentoonstelling Screenwear – Exploring Digital Fashion en uit de digitale én ambachtelijke praktijk, krijg je inzicht in de mogelijkheden die digitale technologieën bieden voor het behoud van ambachten en vakkennis. Ontwerpers die hiervoor bij ons aanschuiven zijn Anneleen Swillen, Ted Noten, Sarah Mayer en Marina Elenskaya.

Natuurlijk blijft het niet alleen bij kijken en luisteren. Aansluitend op een aantal presentaties en een panelgesprek duik je in de wereld van pixels en augmented reality door aan de slag te gaan met het zelf maken van digitale filters in een workshop begeleid door Sarah Mayer.

Meld je aan

Programma

13.00 inloop

13.15 – 14.15 presentaties

14.15 – 14.45 panelgesprek gemodereerd door Marina Elenskaya

14.45 pauze

15.00 – 17.00 instapworkshop filters maken door Sarah Mayer

Praktisch

Deelname is gratis, maar het is noodzakelijk je aan te melden via deze link. Voor de workshop door Sarah Mayer heb je een laptop nodig, vergeet niet deze mee te nemen. De voertaal tijdens deze middag is Engels.

Credits

Het beeld is een fragment van GREEN FIRE door Sarah Mayer. @sa.m.co, sarahmayer.co

Fotograaf: @geanlin
Styling: @katerina.familiarskaia
Makeup artiest: @isabel_artist
Model: @luciavanderknaap
Haar styling: @sophiewortelboer
Nagel artiest: @lenavitch.nailz

Crafting Digital Fashion is het publieksprogramma van Modemuze met als doel een breed publiek te betrekken bij het Unlocking Fashion Heritage-project dat vraagstukken rondom digitalisering van mode-erfgoed onderzoekt.