28 januari 2024 15.00 — 16.30 uur

Je vriendschappen vormgeven

Liefdesles — Ontworpen liefde

Waarom vind je de liefde van je leven wel of niet op Tinder? Wat is nou eigenlijk goede seks? Hoe geef je vriendschappen vorm? En hoe zeg je nou echt goed sorry? Je ontdekt het in de serie Liefdeslessen van Design Museum Den Bosch.

In deze serie lezingen geven liefdesexperts je lessen in de liefde. Iedere maand vertelt een wetenschapper over hun onderzoek naar de liefde, en krijg je een stoomcursus op een bepaald liefdesvlak. Of je nou je eerste stappen zet op het pad van de liefde of een volleerd ontdekkingsreiziger bent; iedereen heeft baat bij wat liefdeslessen!

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Je vriendschappen vormgeven
Er is iets aan de hand met vriendschap. Steeds vaker overleven onze vriendschappen onze liefdesrelaties. Sommige mensen kiezen ervoor hun levens rond hun vriendschappen in te richten. Hun vrienden zijn hun familie geworden. Tegelijkertijd verschijnen in de media alarmerende artikels over een heuse eenzaamheidsepidemie die schuilgaat achter vele voordeuren. Hoog tijd dus om in te zoomen op de rol van vriendschap in onze steeds sneller digitaliserende, individualiserende en flexibiliserende samenleving. Tijdens deze interactieve lezingen testen we jouw kennis over vriendschap. Je leert nieuwe mensen kennen en gaat naar huis met handvatten om je vriendschappen vorm te geven.

Bestel ticket

Selma Franssen is een Nederlandse journaliste en auteur die in Brussel woont. Ze is gefascineerd door de manier waarop we vriendschappen aangaan, misschien wel omdat ze al een paar keer naar een ander land verhuisde en haar leven – en dus vriendschappen – weer vanaf nul moest opbouwen. Ze wijdde er het boek ‘Vriendschap in tijden van eenzaamheid’ aan. Daarin onderzoekt ze vragen als: bestaat de eenzaamheidsepidemie? Is het echt moeilijker om nieuwe vrienden te maken na je dertigste? Bestaan er datingapps voor vrienden? Actuele voorbeelden, het laatste onderzoek en persoonlijke getuigenissen leiden tot soms verrassende antwoorden.

Selma Franssen, foto door Sarah van Looy