4 augustus 2021 t/m 22 augustus 2021

Kinderworkshops in de zomer

Kinderworkshop — Meret Oppenheim: für dich – wider dich

Zomervakantie = kunstvakantie

Bezoek twee musea in één keer! Dwaal door de geheimzinnige bossen van Eva Jospin in Het Noordbrabants Museum en bestudeer de wonderlijke dieren van Meret Oppenheim in Design Museum Den Bosch. Heb je zin om mee te doen?
Reserveer een gratis plekje voor onze kinderworkshop en ga op kunstvakantie. De workshops vinden plaats op woensdag, vrijdag en zondag.

Wat gaan we zien en doen?

In Het Noordbrabants Museum ontdek je de sprookjesachtige bossen en oude ruïnes van Eva Jospin. Je waant je tussen bomen, struiken en fantasierijke bouwsels. In Design Museum Den Bosch leer je de wereld van Meret Oppenheim kennen en ga je op zoek naar vreemde dieren die regelmatig te zien waren in haar werken. Welke dieren zien we? En welke dieren zouden er in de bossen van Eva Jospin ronddwalen? We gaan met karton en krijt aan de slag om ons eigen dierenbos te maken. We gaan lekker aan de slag, dus we adviseren je om niet je mooiste kleren aan te doen.

Praktische informatie

Doelgroep:
6 t/m 10 jaar

Aantal deelnemers:
Max. 16 kinderen (vol = vol)

Kosten:
Gratis

Begeleiding:
Twee museumdocenten begeleiden de workshop. In verband met de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om als ouder de workshop bij te wonen. Je kunt wel een hapje en drankje nuttigen op het terras van de MuseumBrasserie. In de Museumtuin vindt namelijk een deel van de workshop plaats (bij mooi weer). Zo kun je toch een kijkje nemen!

Reserveren kan via de website van het Noordbrabants Museum.

Data

Woensdag 4 augustus
Vrijdag 6 augustus
Zondag 8 augustus
Woensdag 11 augustus
Vrijdag 13 augustus
Zondag 15 augustus
Woensdag 18 augustus
Vrijdag 20 augustus
Zondag 22 augustus

Tijdstip:
14 tot 16 uur

Reserveer een plekje:
Er kunnen maximaal 16 kinderen meedoen per workshop. Reserveer daarom een plekje vooraf. Vul per kind het onderstaande reserverings­for­mu­lier in. We vragen je om 15 minuten voor de workshop een deel­name­bewijs op te halen aan de kassa. Verhinderd? Laat het ons even weten, dan kunnen er andere kinderen meedoen.

Foto Jan-Kees Steenman