28 juli 2018 14.00 uur

Kleur je smaak!

Workshop

Het effect van kleur in een gerecht

workshop / za 28 juli, 14.00 – 16. 30 uur / entree € 15 (incl. gratis toegang museum)

Eten doe je met je ogen. Koks creëren gerechten met composities en kleurcontrasten. Met een kleurpalet aan ingrediënten, maar evengoed de schakeringen van het servies en de aankleding van de dis, wordt een ongekende visuele kracht vormgegeven. Tijdens deze workshop (door een schilder en chefkok) leer je hoe. Door te experimenteren met (natuurlijke) kleurstoffen, maak je je eigen dessert nóg aantrekkelijker, spannender of afschrikwekkender. Kijk maar eens hoe dat smaakt…

Asselien de Vocht was chefkok in een restaurant in een voormalig Kurhaus in Zwitserland, werkte als sous-chef in Frankrijk en leerde de kneepjes van het vak tijdens een internship in de vegetarische keuken van het gerenommeerd Montali Country House in Italië.
Tijdens deze workshop gaat ze je samen met de schilder Sabina Timmermans laten zien wat het effect is van kleur in je eten. Met natuurlijke kleurstoffen en een veganistisch dessert ga je experimenteren met kleurencombinaties. Wordt je dessert er lekkerder van of ga je zo ver dat je het bijna niet meer durft te eten vanwege de kleur?