14 december 2018 19.00 — 22.00 uur

Night at the Museums

Avondopenstelling — Binnenkijken met Thijs Wolzak

Op 14 december openen Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum hun deuren tijdens de eerste Night at the Museums. Bijzondere rondleidingen, een kunstenaarsgesprek en speciale aankleding zorgen voor een extra sfeervolle avond. Met een combi-ticket kan je beide musea tegen gereduceerd tarief bezoeken.

In Design Museum Den Bosch: De donkere kant van Cocteau en kunstenaarsgesprek met Wolzak

Jean Cocteau was ontwerper, dichter, tekenaar en filmmaker, maar bovenal een wezen van de nacht. Bij de tentoonstelling Jean Cocteau – Metamorphosis zijn drie speciaal voor de Night at the Museums ontworpen rondleidingen te volgen over de thema’s Dood, Seks en Opium. De rondleiders zullen ingaan op de duistere kanten, nachtelijke escapades en rafelrandjes in het werk en leven van Jean Cocteau. Daarnaast vindt in het auditorium een kunstenaarsgesprek plaats tussen fotograaf Thijs Wolzak en conservator Fredric Baas. Wolzak maakte jarenlang foto’s van Nederlanders in hun interieurs voor NRC. De tentoonstelling Binnenkijken met Thijs Wolzak is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen Wolzak en Baas. Dit kunstenaarsgesprek gaat in op de werkwijze van Wolzak en deelt de bijzondere en soms duistere verhalen van de gefotografeerde mensen.

In Het Noordbrabants Museum: Brabants trots in een ander licht

Met de tentoonstellingen Jan Sluijters. De wilde jaren en Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de aanbidding der koningen brengt het museum twee toonaangevende Brabantse kunstenaars terug naar de stad waar ze zijn geboren. Laat je meevoeren naar het begin van de vorige eeuw, kijk onder de rok van een cancan danseres of kom oog in oog te staan met een 500 jaar oud, origineel werk van de Bossche meester Jheronimus Bosch waarbij het goud blinkt als nooit tevoren. Speciaal voor deze avond zullen rondleiders in beide tentoonstellingen bezoekers versteld doen staan met leuke weetjes en boeiende verhalen.

Praktische informatie
De Night at the Museums duurt van 19.00 tot 22.00, tussen 17.00-19.00 zijn we even dicht. Het kunstenaarsgesprek met Thijs Wolzak start om 19.30 en duurt een uur. De rondleidingen starten iedere 15 minuten vanaf 19.45 en duren een half uur.

Een combi-ticket voor zowel Design Museum Den Bosch als Het Noordbrabants Museum kost slechts 15 euro. Toegang met een Museumkaart is gratis. De Museumbrasserie en de Museumshop zijn deze avond ook extra lang geopend. Aanmelden is niet nodig.