25 mei 2024 09.00 — 10.30 uur

Prikkelvriendelijke openstelling

Op zaterdag 25 mei organiseren we een eerste prikkelvriendelijke openstelling. We zetten de deuren open voor iedereen die baat heeft bij minder prikkels en het fijn vindt om het museum op een rustige manier te bezoeken. Tussen 9.00 en 10.30 hebben we de tentoonstellingen aangepast zodat er minder prikkels zijn. Zo zijn sommige schermen uitgeschakeld, is er minder geluid op zaal, zijn er minder bezoekers en staan de lichten anders afgesteld. We vragen bezoekers om luide schoenen en sterk ruikend parfum thuis te laten. Tijdens de openstelling kan je alle tentoonstellingen bezoeken. De winkel en de brasserie zijn echter niet open.

Voor wie?

De prikkelvriendelijke openstelling is voor iedereen die het museum op een rustige manier wil bezoeken. Denk hierbij aan mensen met een hersenletsel, long covid, hoog-sensitiviteit of autisme. Maar ook mensen die simpelweg liever het museum bezoeken met  minder prikkels. Alle leeftijden zijn welkom, maar we vragen alle bezoekers om zich rustig te gedragen in het museum. Voor (sommige) jonge kinderen is de prikkelvriendelijke openstelling dus niet geschikt.

Bestel je ticket

Voorbereiding

Om alvast een beeld te krijgen van het museum, raden we je aan om de voorbereidende documenten door te nemen. Het voorbereidingsdocument vertelt via beeld en tekst wat je kan verwachten in het museum. De prikkelplattegrond helpt je met het oriënteren in het museum en toont je waar je bepaalde prikkels vindt.

Deze eerste prikkelvriendelijke openstelling dient als pilot. We hopen dit in de toekomst vaker te doen. Vragen, tips en ervaringen zijn meer dan welkom via communicatie@designmuseum.nl