21 april 2023

Museumavond

Avondopenstelling — Sneller, beter, mooier – de vormgeving van de vooruitgang

Tijdens de Museumavond op 21 april gooien Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum gratis de deuren open. Met een programma bomvol  muziek, dans, rondleidingen, talks en workshops van 19 tot 22 uur. Maak je eigen sieraden met hot glue, bied mee op een kunstveiling door jonge Brabantse makers, doe mee met bijzondere rondleidingen in de tentoonstellingen, maak je eigen zeefdruk of kom dansen in de museumzalen.

Maak je eigen sieraden en ontdek de stroomlijn
De tentoonstelling Post-Tribal laat zien hoe jonge makers de in de jaren 90 zo populaire tribal tattoo weer opnieuw hebben uitgevonden (deze keer zonder de problematische culturele toe-eigening en hypermasculiniteit). Veel van de jonge ontwerpers in de tentoonstelling omarmen de DIY-mentaliteit en werken met ongewone materialen die ze zelf bewerken. Zo zie je bijvoorbeeld sieraden gemaakt van hot glue uit een lijmpistool en servies uit de 3D-printer en kandelaars van computeronderdelen. Tijdens de Museumavond kan je in de hal van Design Museum Den Bosch ook zelf aan de slag: je maakt je eigen ketting, broche of armband van hot glue tijdens de workshops! Daarnaast staan er de hele avond lang rondleiders voor je klaar om je in kleine groepjes mee te nemen naar de spannendste hoekjes van de tentoonstellingen Sneller, beter, mooier en Post-Tribal

Praktische informatie
De Museumavond is helemaal gratis toegankelijk. Je kunt zowel bij Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch naar binnen lopen. Het is niet nodig om je in te schrijven voor de workshops en activiteiten.