29 oktober 2021 t/m 31 oktober 2021

Schemerige schijnsels

Kinderworkshop — GOTH – Designing Darkness

Deze herfstvakantie kun je weer meedoen met leuke gratis kinderworkshops. Onder begeleiding van een museumdocent ga je op vrijdag 29 of zondag 31 oktober aan de slag.

In het weekend van Halloween bezoek je in Design Museum Den Bosch, onder begeleiding van een museumdocent, de duistere tentoonstelling GOTH-Designing Darkness. In de tentoonstelling zie je spannende wezens, donkere kastelen en duivelse demonen.

Daarna ga je in onze studio zelf aan de slag met verschillende materialen en maak je je eigen donkere ontwerp:  maak jij je eigen monsterlijke mode-item, magische masker, huiveringwekkende hoed of afgrijselijke accessoire? Of misschien kun jij nog wel iets beters verzinnen? We zorgen dat je ontwerp wordt aangekleed met lampjes, zodat het licht geeft in het donker. Het is een familieactiviteit dus je (groot)ouders zijn van harte welkom om te komen meehelpen met maken.

Op zondag 31 oktober wordt er, aansluitend aan de workshop, een wandeling naar de Sint-Jan gemaakt in de uitdossing die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Ook de kinderen die op vrijdag hebben meegedaan zijn uitgenodigd om terug te komen en mee te lopen. Bij de Sint-Jan wacht ons een spannende verrassing.

William J. Boot, “When Evening Twilight Gathers Round”, 1877. C/o The Maas Gallery.

Praktische informatie

Vrijdag 29 en zondag 31 oktober van 13:00-14:30 en van 15:00-16:30.
Leeftijd: 7 tot en met 11 jaar
Aantal: maximaal 16 deelnemers per workshop (vol=vol)
Deelname: gratis, reserveren verplicht via aanmelden@designmuseum.nl. Geef duidelijk aan voor welke datum en tijd je je aanmeldt.

Let op: om de kinderen de mogelijkheid te geven om de volle aandacht voor de rondleiding te hebben, kunnen ouders helaas niet meelopen tijdens de rondleiding (+/- de eerste 30 min). Ouders / verzorgers zijn wél van harte welkom om daarna mee te helpen bij de workshop.

Kinderen kunnen alléén onder begeleiding van een ouder of verzorger meedoen aan de wandeling naar de Sint-Jan. Bij (te) slecht weer bedenken we een alternatief.

Bij onze buren van Het Noordbrabants Museum kun je op 24 en 27 oktober ook terecht voor een kinderworkshop. Vergeet niet vooraf je plekje te reserveren via hun website.