16 februari 2018 11.00 uur

Taxatiedag kunst en design

Overig

Op vrijdag 16 februari van 11:00 tot 16:00 uur organiseren het Venduehuis der Notarissen uit Den Haag en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch een taxatiedag voor design, kunst en antiek. De waardebepaling is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt maximaal 5 objecten per persoon of per gezelschap laten taxeren. Wie wil, kan zijn kunst en antiek ook direct inleveren voor een van de veilingen van het Venduehuis.

De taxatiedag is gratis toegankelijk. Wilt u tevens het museum bezoeken, dan betaalt u de normale entreeprijs. Let op: Het Noordbrabants Museum is deze dag gesloten voor publiek.

U kunt op 16 februari geheel vrijblijvend de waarde van meegebrachte kunstvoorwerpen laten bepalen. De taxatiedag richt zich speciaal op Indische schilderijen van bijvoorbeeld Theo Meier, Willem Gerard Hofker, Lee Man Fong, Raden Saleh of Rudolf Bonnet, en daarnaast ook op Chinees porselein, Nederlandse schilderkunst en internationaal design.

Een team van professionele taxateurs is aanwezig om een realistische raming van uw antiek en kunstwerken te maken. Eén daarvan is Frans Leidelmeijer. Deze kunstkenner bij uitstek werkte jarenlang mee aan het bekende televisieprogramma Tussen kunst en kitsch. Sinds 2017 is hij als adviseur verbonden aan het Venduehuis in Den Haag, het oudste en grootste Nederlandse veilinghuis.