10 juni 2022 20.00 — 21.30 uur

The Incredible Shrinking Man

Theatrale lezing — Sneakers Unboxed

The Incredible Shrinking Man is een artistiek en prijswinnend onderzoek van ontwerper/kunstenaar Arne Hendriks naar de mogelijkheden om een mens te creëren van vijftig centimeter, een mens die beter op aarde past. Via speculatief ontwerponderzoek verkent Hendriks de mogelijkheden en gevolgen van een mens van een halve meter lang.

The Incredible Shrinking Man draait in essentie om de wens om te krimpen. Om tot verandering te komen, moeten we ons eerst kunnen voorstellen dat iets kan veranderen en dat vervolgens ook willen. The Incredible Shrinking Man richt zich op het ‘herprogrammeren’ van onze vaak primaire reacties op groei en krimp, door ons denken hierover te ontregelen en ons bewust te maken van diepgewortelde angsten en verlangens. Kan de mens met net zoveel passie verlangen naar minder?

Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won in 2014 de Future Concepts Award. In 2022 bestaat het project 15 jaar. In dit jaar wordt het jubileum kracht bijgezet met een unieke serie theatrale lezingen van Arne Hendriks over zijn onderzoek, waarin hij zijn unieke visie en kennis over krimp met een breder publiek deelt. In de lezing geeft hij op serieuze én speelse wijze uiting aan de dillema’s, dubbelzinnigheid en uitdagingen die krimp in zich heeft. Hendriks toont op unieke wijze hoe logica (feiten), verbeelding (oplossingen) én absurditeit (gedrag) allen onlosmakelijk met krimp zijn verbonden en doet het denken over krimp kantelen.

Voorafgaand aan de theatrale lezing is er een denkwandeling door de tentoonstelling Sneakers Unboxed. Hier moet je wel een apart ticket voor aanschaffen. Daar lees je hier meer over. 

Locatie: Pleitzaal, Hinthamerstraat 72-74. Huis 73. Let op, de theatrale lezing vindt dus NIET plaats in het museum.

Kosten € 12 (exclusief bezoek aan het museum)

Koop hier je ticket

 

 

Foto Peter Lipton