Zondagmiddagcollege: Overvloed en verleiding
Lezing — Food is fictieZondagmiddagcollege | 30 september | 14:00 – 15:30 | gratis op vertoon van uw museumticket
Lekker eten is onweerstaanbaar, en is altijd en overal beschikbaar. Er komen steeds nieuwe heerlijke producten op de markt, maar kunnen gezonde en duurzame food concepten ons ook voldoende verleiden? Hoog tijd om voor gezond en duurzaam de makkelijkste keuze te maken door ze verleidelijker te maken. Antien Zuidberg (lector Design Methods in Food HAS Hogeschool) laat zien welke factoren van belangrijk zijn om verleidelijkheid te creëren.
Door deze kennis te onderzoeken is het doel van lector Antien Zuidberg om nieuwe methoden te ontwikkelen die kunnen ondersteunen in meer succesvolle en impactvolle food innovaties op de markt. Het voorbeeld wat Antien zal laten zien zijn de ideeën die momenteel ontwikkeld worden om food waste te gaan verwerken in lang houdbare concepten die met 3D food printing verleidelijk worden gemaakt.