Ontworpen liefde

De verbindingslijst

13 september 2023
Muziek

Speciaal voor de tentoonstelling Ontworpen liefde stelde drie jonge artiesten hun ultieme liefdes-, verbindings-, en lustlijst samen. De verbindingslijst is samengesteld door de Bossche DJ Rosa.

Rosa over de verbindingslijst
Voor mij staat verbinding voor connectie, contact en aandacht. Verbinding is voor mij als DJ enorm belangrijk in combinatie met het publiek waarvoor ik draai, maar ook wanneer ik zelf aan het dansen ben op de dansvloer. Ook in mijn werk als jongerenwerker zoek ik de verbinding met jongeren op en is het enorm belangrijk dat ik dit blijf vast houden. Een thema wat hierin voor mij altijd centraal staat is toch wel muziek. Muziek speelt voor mij vaak een hele mooie rol in het maken van verbinding met mensen om me heen.

Ik heb in mijn playlist liefde als overkoepelend thema gebruikt met verbinding als focus. Het is een relaxte lijst om naar te luisteren (vooral op het toilet). Hier en daar een echte lovesong en sommige nummers bevatten geen tekst, maar roepen voor mij hetzelfde gevoel op. Een aantal vond ik passend en vallen voor mij onder de categorie ‘zwijmel dance tracks’ zoals: ‘It Feels So Good’ van Sonique, ‘Missing’ (Tod Terry remix), ‘You Rock Me’ van Larry Heard en ‘So In Love With You’ van Duke: deze mochten van mij niet ontbreken. Sommige nummers gaan over eerste ontmoetingen waar gelijk verbinding ontstaat: Lucky Fonz III – ‘Linde Met Een E’ en DAF – ‘Liebe auf den ersten Blick’. Soms kan de verbinding tussen mensen afnemen, waardoor ruzies kunnen ontstaan of relaties op de klippen lopen. Wat dat betreft vond ik het nummer ‘Drama’ van Erika de Casier, ‘Lovesick’ van Gang Starr en ‘Let’s Straighten’ It Out van O.V. Wright passend en krijgen ze een plekje in mijn lijst. Voor de rest van de nummers mag je zelf bedenken waarom het onder het thema verbinding zou passen. Misschien heb je zelf ook muziek die je hier graag terug zou zien?