MBO

Designworkout

Design is overal en vertelt veel over de wereld waarin we leven. Design Museum Den Bosch plaatst design dan ook in een maatschappelijke context. Door MBO-studenten aan te spreken als makers van de toekomst, hen te inspireren, ontwerptools aan te reiken en te laten zien hoe het werkveld er voor hen uit kan zien hopen we sterk bij te dragen aan gestructureerd ontwerp-onderwijs.

Voor schoolbezoeken gebruikt het museum al geruime tijd de term designworkout in plaats van workshop. Hiermee geven we aan dat het om een programma gaat waarin we leerlingen activeren, waarin ze zichzelf trainen en ontwikkelen. Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze workouts het beste bij jouw leerlingen past. Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van Maker-centrered-learning, onder leiding van museumdocenten die gebruik maken van Thinking routines.

Designworkout: Wat is design?
Maak kennis met de wereld van design. Ontdek wat jij te zeggen hebt over hoe jouw schoenen, bestek en auto eruit zien.

Lees meer

Designworkout: How to design?
Kruip in de huid van een ontwerper. Doorloop alle stappen van een ontwerpproces, van brainstorm tot het maken van een eerste model.

Lees meer