Primair onderwijs

Designworkout

De designworkout kan je vergelijken met een workout in de sportschool: Je doet korte, krachtige oefeningen waar je sterker van wordt. Onder begeleiding van een museumdocent verplaats je je van oefening naar oefening en hebt aan het einde een volledig circuit doorlopen. Als docent kies je samen met onze medewerkers welke van onze workouts het beste bij jouw leerlingen past. Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst en gemaakt. We werken volgens de principes van Ontwerpend en onderzoekend leren en Design Thinking en maken gebruik van Thinking routines.

Designworkout: Sneller, beter, mooier
Kom tijdens de grote familietentoonstelling Sneller, beter, mooier – de vormgeving van de vooruitgang met je klas naar Design Museum Den Bosch. Tijdens de workouts ontdek je de geschiedenis, betekenis en toekomst van de stroomlijn. Je kruipt in de rol van de ontwerper en doorloopt verschillende stappen van een ontwerpproces.  In designteams ontwerp je een voertuig voor de autoloze stad van de toekomst.

Lees meer

Designworkout: Wat is design?
Maak kennis met de wereld van design. Ontdek wat jij te zeggen hebt over hoe jouw schoenen, bestek en auto eruit zien.

Lees meer

Designworkout: How to design?
Kruip in de huid van een ontwerper. Doorloop alle stappen van een ontwerpproces, van brainstorm tot het maken van een eerste model.

Lees meer