VMBO

Speciaal voor vmbo-leerling heeft Design Museum Den Bosch diverse educatieprogramma’s ontwikkelt. Hiermee laten we jonge bezoekers op een interactieve manier ervaren dat ook zij de gebruikers en de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst. Daarbij werken we volgens de principes van ontwerpend en onderzoekend leren en maken we gebruik van Thinking Routines. Onderstaand vind je ons aanbod voor het VMBO.

educatie voortgezet onderwijs in het museum

Designworkout
Maak kennis met de wereld van design. Ontdek wat jij te zeggen hebt over hoe jouw schoenen, bestek en auto eruit zien.

Lees meer

Club Zien

Club Zien is een samenwerkingsverband tussen 5 Brabantse musea. Het doel: de musea toegankelijker maken voor vmbo-leerlingen. Bij Club Zien worden vmbo-leerlingen, docenten en museumdocenten betrokken bij de ontwikkeling van deze museumlessen. Hierdoor sluiten de museumlessen naadloos aan op de behoeften en belevingswereld van de leerlingen én op de leerdoelen en competenties van de schoolvakken. Binnen Club Zien worden twee museumlessen aangeboden: Ogenschijnlijk en Opzicht.

Ogenschijnlijk: bekijk design door de ogen van muziek en geluid.

Hoe beïnvloedt wat je hoort ook wat je ziet? Hoe combineren geluiden die je dagelijks hoort met objecten in het museum? Past deze muziek goed bij het werk waar je naar kijkt? Kun je zelf een soundtrack van een object maken? Met silent disco koptelefoons op worden leerlingen uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan en de koppeling te maken tussen wat ze horen en wat ze zien.

Lees meer

Opzicht: kies zelf opdrachten en objecten uit waarmee je je blik verruimt.

Hoe combineer je verschillende disciplines, die bij ckv aan bod komen, met elkaar in het museum? In deze museumles gaan leerlingen onder begeleiding van een museumdocent aan de slag met theater, design, fotografie, film, muziek, en erfgoed in het museum.

Lees meer

Contactformulier educatie

Wil je met je klas Design Museum Den Bosch bezoeken? Neem dan via dit formulier contact met ons op.
  • (bijvoorbeeld Daltonschool of havo)