8 augustus 2023

Het Museumkampioenschap vouwvliegtuigjes gooien!

Sneller, beter, mooier – de vormgeving van de vooruitgang

Op 26 en 27 augustus vindt in Design Museum Den Bosch het Museumkampioenschap vouwvliegtuigjes gooien plaats! Middenin de hal staat een speciale baan waarop iedereen met een zelf gevouwen papieren vliegtuigje een gooi kan doen naar het Museumkampioenschap. Jong of oud, vouwveteraan of jonge gooier, iedereen mag gratis meedoen. Gooi je het verst? Dan win je een prachtige gouden beker en eeuwige roem.

Museumkampioenschap vouwvliegtuigjes gooien, foto door Ben Nienhuis

Wil je een beetje hulp bij het vouwen van een zo goed mogelijk vliegtuigje? Dat kan! Het hele weekend lang zijn er museumdocenten aanwezig die je de fijne kneepjes van het vouwen van supersnelle vliegtuigjes leren. Ook dat is gratis. In de tentoonstelling Sneller, beter, mooier – de vormgeving van de vooruitgang kom je nog veel meer te weten over alles dat zo hard mogelijk vliegt, rijdt of rent. Voor het bezoek aan de tentoonstelling heb je wél een museumticket nodig. Toegang t/m 18 jaar is gratis.
Praktische informatie
Het Museumkampioenschap vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 september in de centrale hal van Design Museum Den Bosch, iedere dag van 11.00-17.00. Je kunt simpelweg het museum binnenlopen en meedoen: een ticket of reservering is niet nodig. Alle leeftijden zijn welkom. De gooibaan werd speciaal voor dit doel ontwikkeld door het Bossche bedrijf Kleefkracht.

In deze groots opgezette familietentoonstelling vloeien design, kunst, natuur en techniek samen tot één pijlsnelle ervaring. Ontdek de fascinatie voor snelheid, ervaar de jacht op de milliseconde en beleef de hoogtijdagen van streamlined design.