Toegankelijkheid

Wat fijn dat je overweegt om Design Museum Den Bosch te bezoeken. Op deze pagina vind je informatie over de toegankelijkheid van het museum. Neem bij vragen of tips contact op met communicatie@designmuseum.nl of via 073-627 3513.

Algemeen

De tentoonstelling Dance – Design van een cultuur in zaal 1 bevat sterke lichtflitsen. In de lange gang die je van her einde van de tentoonstelling weer naar de ingang leidt, staat een kunstwerk dat af en toe een heftige stroboscoop gebruikt. Deze gang is makkelijk te vermijden: onze suppoosten kunnen je hierbij helpen.

Wie wegens een beperking het museum niet zelfstandig kan bezoeken, mag gratis een begeleider meenemen. Je professioneel opgeleide hulphond is welkom met een tuigje.

Als je de trap neemt, heb je zicht op het gebouw maar ook naar beneden. Dit kan door sommige mensen met hoogtevrees als lastig worden ervaren. Voel je vrij om in dit geval gebruik te maken van de lift. Deze lift is afgesloten waardoor je dus geen doorkijk hebt.

We beschikken niet over eigen parkeerplaatsen. Parkeergarage Wolvenhoek ligt op 100 meter van het museum, maar is tot medio mei gesloten. Parkeergarage St.-Jan is een ruime, moderne garage met goede toegankelijkheid. Vanaf deze garage is het nog 800 meter tot het museum.

Prikkels

Als je Design Museum Den Bosch graag op een rustiger moment bezoekt, dan kan dat het best op een weekdag aan het begin (11 uur) of het einde van de dag (17 uur). Op dat moment zijn er meestal minder bezoekers in het museum.

Bekijk hiervoor het vooorbereidingsdocument om een idee te krijgen wat je kan verwachten in Design Museum Den Bosch. De prikkelplattegrond geeft aan waar je welke prikkels kan vinden tijdens de prikkelvriendelijke openstelling.

Mobiel

Design Museum Den Bosch is volledig toegankelijk voor mensen in een rolstoel dankzij onze ruime lift. Er zijn geen drempels in het gebouw en je kunt via een helling het museum binnen. In de straten rond het museum liggen klinkers die het je mogelijk moeilijker maken om bij het museum te komen.

Een rolstoeltoegankelijk toilet vind je in alle toiletblokken. Deze bevinden zich op de begane grond en op de eerste verdieping. We beschikken over lockers op verschillende hoogtes.

Het museum heeft een rolstoel ter beschikking die een persoon tot 125 kg draagt. Je kunt deze reserveren via info@designmuseum.nl of 073-6270 3680 of deze ter plaatse vragen bij de balie. Hier kan je ook vragen naar een krukje om mee te nemen in de zalen. Deze heeft een klein rond zitvlak en is gemakkelijk mee te nemen in het museum.

Visuele beperking

In de tentoonstelling Dance – design van een cultuur kan je op verschillende plekken een hoofdtelefoon vinden die je muziek of een verhaal laat horen. De teksten in alle tentoonstellingen hebben een hoog contrast. Als je (bijna) niets kan zien, kunnen we je spijtig genoeg geen volwaardige ervaring bieden.

Auditieve beperking

Het enige dat je zal missen is de audio bij een video of voorwerp. Enkel de video’s bij de tentoonstellingen Does it do anything for me? en Loan Favan – TANEM FIUJA beschikken over ondertiteling. Als er een tentoonstelling is met een audiotour, is de tekst hiervan beschikbaar bij de balie.

Lukt het voor jou toch niet om het museum te bezoeken? Ga dan via de website naar de Derde Verdieping. Op dit online platform kom je meer te weten over de onderwerpen uit huidige en eerdere tentoonstellingen.