21 oktober 2018 12.00 uur

Familiezondag

Familiezondag

Lokatie Design Museum Den Bosch & Het Noordbrabants Museum 

Op de laatste dag van de herfstvakantie is het familiezondag in het museum. Naast gratis kinderworkshops kunnen families meedoen aan de – ook gratis – familierondleiding door Het Noordbrabants Museum én Design Museum Den Bosch. Met kijkspelletjes en tekenopdrachten onderzoeken de deelnemers samen de kunst en het design in de musea.

Workshops
We organiseren twee workshoprondes: van 12.00-13.30 uur en van 14.00-15.30 uur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
We beginnen met een korte introductie in de tentoonstelling Binnenkijken met Thijs Wolzak en gaan daarna aan de slag in Studio Thijs Wolzak.

In het museum zijn foto’s te zien van mensen in hun bijzondere huizen, gemaakt door fotograaf Thijs Wolzak. De kinderen gaan ze samen met een museumdocent bekijken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Tijdens Studio Thijs Wolzak bedenk en maken ze hun eigen droomhuis.
De kinderen kunnen tekenen, knutselen, ontwerpen, bouwen en fotograferen. Er liggen ook kinderboeken om in te kijken en (voor) te lezen.

Aanmelden voor de workshops via aanmelden@designmuseum.nl

 

Familierondleiding door twee musea
Kun jij uitleggen wat er op een schilderij staat aan je geblinddoekte familielid? Lukt het diegene om dat zo goed mogelijk te tekenen? 
Of kan jij je fantasie gebruiken om te bedenken hoe het verhaal van een kunstwerk afloopt? Deze rondleiding laat grote en kleine mensen genieten van kunst en leert hen over de bijzondere verzamelingen en tentoonstellingen van de 2 musea in het museumkwartier.

We hebben zeer veel aanmeldingen ontvangen. De rondleidingen zitten al vol.

Familiezondag in het museum