Te zien t/m 28 oktober 2018

Food is fictie

Verrukkelijke beelden, lekkere verhalen. Voedsel verleidt ons niet alleen met smaak, vooral de vormgeving bepaalt of we iets lekker vinden: het oog wil ook wat. Tijdens Food is fictie ervaar je hoe we ons steeds meer laten verleiden door aantrekkelijke ontwerpen en smakelijke beloften. En hoe de designer ook jouw smaak bepaalt.

Zien, horen en proeven

Food is fictie laat je zien, horen en proeven hoe de presentatie van voedsel steeds vaker meespeelt bij onze keuzes. Voedingsstoffen vinden we niet zo belangrijk, daarom staan ze achterop. Wij kiezen vooral voor de voorkant: de verpakking, de naam, het ontwerp. Wij smullen van de verleiding, de beloften en de verhalen van een product.

 

Fictiesupermarkt

In de ‘fictiesupermarkt’ van Food is fictie ontdek je zo hoe we zijn gaan geloven in wat we zien en horen. Tijdens workshops en interactieve lezingen ervaar je zelf hoe we onze dagelijkse honger naar verhalen, betekenissen en verlangens stillen met thema’s als echtheid, ambacht, nostalgie, gezondheid, patriottisme en lust.

Na Food is fictie smaakt alles anders…

Hello Designer

Gratis lesmateriaal + Ontwerpwedstrijd + DesignWorkout
een uniek educatieprogramma voor studenten MBO en HBO

Hoe gaat een designer te werk, hoe ziet zijn dagelijkse werkpraktijk eruit? Hoe is hij daar terecht gekomen? Studenten worden uitgedaagd te werken aan een opdracht, geformuleerd door ervaren designers.

Het Design Museum Den Bosch nodigt u en uw studenten uit een kijkje te nemen op Hello Designer. Een website als verlengstuk van het museum, met gratis inspiratie- en lesmateriaal: Opdrachten, video’s, achtergrondinformatie en een ontwerpwerdstrijd. U bent vrij dit te gebruiken in uw lessen op uw eigen wijze. Dit educatieproject hoort bij de tentoonstelling Food is Fictie.