Coronamaatregelen

Design Museum Den Bosch heeft een ruim opgezet gebouw waar anderhalve meter afstand houden goed mogelijk is. Onderstaande regels zorgen ervoor dat iedereen het museum op een prettige en veilige manier kan bezoeken. We vragen je deze regels te lezen voorafgaand aan je bezoek. Tijdens je bezoek is het belangrijk de aanwijzingen van de suppoosten op te volgen. Onderaan deze pagina vind je het gehele coronaprotocol ook als pdf-bestand.

Kom niet naar het museum als je last hebt van gezondheidsklachten. Reeds gereserveerde tickets kunnen zonder problemen omgeboekt worden naar een later moment. 

Ticketverkoop

  • Er is een beperkt aantal tickets per half uur beschikbaar. Reserveer daarom je kaartjes online.  We blijven ver onder de toegestane bezoekersaantallen per vierkante meter. Op deze manier weten we zeker dat er nooit teveel mensen in het gebouw aanwezig zijn.

In het museum en de museumshop

  • Er worden verschillende deuren gebruikt voor bezoekers die binnenkomen en bezoekers die weggaan. Deze staan duidelijk aangegeven.
  • Laat zo mogelijk (grote) jassen in de auto liggen. Op die manier hoeven zo weinig mogelijk mensen gebruik te maken van de kluisjes. Kleine tassen en jassen mogen tijdelijk mee de tentoonstellingen in.
  • Door de online ticketverkoop hoeven de tickets alleen nog maar gescand te worden. Bezoekers kunnen hun ticket laten scannen door de plexiglas wanden bij de balies heen, zo is er geen contact met onze medewerkers.
  • Alle oppervlaktes zoals trapleuningen, deurknoppen en balies worden regelmatig ontsmet. Bij de balies zijn perspex schermen aangebracht. Er is ontsmettingsgel aanwezig voor bezoekers en medewerkers.
  • Er is een vaste looproute door het museum, zodat er geen kruisende bezoekersstromen ontstaan. Deze route is aangegeven op bordjes en met pijlen op de vloer. Per ruimte is aangegeven hoeveel personen er aanwezig mogen zijn. Suppoosten zien toe op de looproutes en op de drukte per ruimte.
  • Het museum heeft drie toiletblokken beschikbaar: een op de begane grond en twee op de eerste verdieping. Er kan slechts een persoon per keer het toiletblok betreden. De deuren van elk toiletblok staan open, zodat van buitenaf goed te zien is of het toilet bezet is. Als dit het geval is, vragen we je even te wachten: op de grond zijn de wachtplaatsen gemarkeerd met stippen op anderhalve meter afstand van elkaar. De toiletblokken worden gedurende de dag regelmatig schoongemaakt, je kunt er dan even geen gebruik van maken. Ook wordt de mogelijkheid geboden aan bezoekers om contactpunten zelf te reinigen.

Het gehele coronaprotocol is hier te raadplegen als pdf-bestand.