Nieuws

Met een ruime meerderheid in de gemeenteraad is op dinsdag 31 januari ingestemd met de voorbereiding voor de verhuizing van Design Museum Den Bosch naar de Bossche Stadsdelta. 26 van de 37 raadsleden stemden in met de plannen; naast de coalitie sloten ook Volt en Bosch Belang zich aan.  Daarmee is de volgende stap gezet… Bekijk Artikel

Dat het nieuwe Design Museum Den Bosch een plek zou gaan krijgen in de Bossche Stadsdelta was al enige tijd bekend. De precieze locatie was echter nog niet duidelijk. Daar is vandaag verandering in gekomen: het nieuwe museum zal verrijzen op de Citadelhof. Op deze plek, in de buurt van de nieuw te bouwen Lage… Bekijk Artikel

2 augustus 2022

In Memoriam Engel Verkerke

Op 28 juli overleed Engel Verkerke op de gezegende leeftijd van 97 jaar. Ons museum had het voorrecht een tentoonstelling over het levenswerk van de posterkoning te mogen maken en over de invloed van zijn bedrijf Verkerke Reprodukties op de beeldcultuur vanaf de late jaren vijftig. Wij prijzen ons gelukkig dat hij bij de opening… Bekijk Artikel

Design Museum Den Bosch is sinds een paar maanden een afdeling rijker. Het Young Design Team ontwikkelt tentoonstellingen, presentaties en publieksprogramma’s voor een jong publiek. Daarbij snijden ze nieuwe thema’s aan en brengen ze een frisse wind in het museum.

10 januari 2022

Opnieuw coronasluiting

Helaas is het museum momenteel wederom gesloten in het kader van de coronamaatregelen. We hopen je zo snel mogelijk weer te mogen verwelkomen. In de tussentijd ben je altijd welkom op onze Derde Verdieping. Dit digitale platform vertelt de verhalen achter onze tentoonstellingen middels filmpjes, interviews, podcasts, kijk- lees- en luistertips en artikelen. Bezoek de… Bekijk Artikel

6 september 2021

Tentoonstellingsprijs 2021!

Wat een eer, we zijn genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs met de tentoonstelling ‘Design van het Derde Rijk’. Vond jij dit ook een belangrijke tentoonstelling, waar we ook nu nog wat van kunnen leren? Stem dan nu via de website van Museumtijdschrift. Tentoonstellingsprijs

6 september 2021

Najaarsombouw

Van 7 september tot en met 15 oktober bouwen we aan nieuwe tentoonstellingen. Omdat je hierdoor slechts een deel van het museum kunt bezoeken, betaal je minder voor je toegangsticket. De korting is te zien wanneer je de datum van je bezoek selecteert op de ticketpagina. ⁠ ⁠ Tot en met 3 oktober kan je… Bekijk Artikel

Het Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum zetten iedere zaterdagavond in de maand augustus de deuren open in het kader van de Bossche Zomer. Beide musea zijn gratis te bezoeken van 18 tot 21 uur. Geniet van kunst in het avondlicht: de sprookjeswereld van Eva Jospin, het ironische werk van Meret Oppenheim en… Bekijk Artikel

Al sinds de jaren tachtig verzamelt het museum keramiek, sieraden en beeldende kunst. De collectie bestaat ondertussen uit meer dan 6000 objecten. En die zijn niet alleen in onze eigen zalen te zien: we lenen geregeld werken uit aan musea over de hele wereld. Deze werken hebben we momenteel uitgeleend.

Design Museum Den Bosch vult haar collectie aan met Animal: The Other Side of Evolution van Ana Rajcevic (2012) en Amphibio van Jun Kamei (2017). Beide werken waren in 2020 nog te zien in de tentoonstelling BodyDrift – Anatomies of the Future. De aankoop past binnen het nieuwe tentoonstellings- en collectiebeleid rond het thema Posthuman.

15 december 2020

Helaas: we zijn weer dicht

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen zijn alle Nederlandse musea gesloten t/m 19 januari. We hopen je daarna weer te kunnen verwelkomen. Tot die tijd kan je op onze website meer te weten komen over de collectie en de thema’s van de tentoonstellingen.

19 november 2020

We staan weer voor je klaar!

Na een sluiting van twee weken kunnen we je vanaf 19 november gelukkig weer verwelkomen in het museum. Plan nu je bezoek. 

5 november 2020

Tot snel!

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, zijn alle Nederlandse musea vanaf donderdag 5 november gesloten. We hopen je snel weer te kunnen verwelkomen. Tot die tijd kan je op onze website meer te weten komen over de collectie en de thema’s van de tentoonstellingen.

Sinds deze week ben je welkom in de vernieuwde museumshop. Tussen de koeienhuiden in het voormalige auditorium van de gebroeders Campana vind je de mooiste cadeautjes, bijzonder design, keramiek en een ruim assortiment boeken en catalogi.

Deze herfst presenteert Design Museum Den Bosch een tentoonstelling over Victor Papanek (1923-1998), hij was ontwerper maar ook schrijver, leraar en activist. Hij  vond het slecht dat spullen steeds voor dezelfde soort mensen gemaakt worden. Want niet iedereen is even klein of groot of heeft dezelfde lichaamsbouw.  

Met grote trots maken Design Museum Den Bosch en Stichting Stokroos bekend dat Frank Kolkman de eerste ontvanger van het Stokroos BodyDrift Stipendium is. Het stipendium stelt ontwerpers in staat om werk te ontwikkelen rond het thema Posthuman, en dit in Design Museum Den Bosch te tonen.

De tentoonstelling BodyDrift Anatomies of the Future. Design Museum Den Bosch. Foto Ben Nienhuis

Design Museum Den Bosch neemt een uniek initiatief met de lancering van een nieuw digitaal platform: de Derde Verdieping. Dit is een kennisplatform dat het museumbezoek verrijkt en bijdraagt aan de duurzaamheid en diversiteit van het museum. Met de Derde Verdieping vervult Design Museum Den Bosch een pioniersrol in de internationale museumwereld.

1 juni 2020

We zijn weer open!

Na een sluiting van meer dan tien weken zal Design Museum Den Bosch op 1 juni de deuren weer openen. Door middel van een beperkte online ticketverkoop, aangescherpte hygiënemaatregelen en een voorgeschreven looproute door het pand wordt de veiligheid van zowel bezoekers als medewerkers gewaarborgd.