Speciaal voor Sneller, beter, mooier schreef kinderstadsdichter Nephele een gedicht. Met muziek van stadscomponist Bart van Dongen.
Speciaal voor Sneller, beter, mooier schreef kinderstadsdichter Nephele een gedicht. Met muziek van stadscomponist Bart van Dongen.
Wetenschappers en ontwerpers apen veel na van de natuur. Ook van insecten. Al zou het fijn zijn als ze niet alles na gaan apen…
Waarom is een boot zo gestroomlijnd? Wie is de uitvinder van de duikboot? En hoe werkt een onderzeeër eigenlijk?
Ruim 120 jaar geleden reed de eerste auto meer dan 100 kilometer per uur!
Er zijn inktvissen die, dankzij slimme stroomlijning, kunnen vliegen, maar hoe doen ze dat?
Waarom worden commerciële vluchten niet sneller? Een video over de technologische en milieuproblemen van supersonische vluchten.
Raymond Loewy ontwierp in 1937 de S1-locomotief. Deze locomotief is inmiddels wereldberoemd, maar wat maakt hem zo bijzonder?
Sporters gebruiken vaak slimme trucjes om steeds sneller te gaan. Ook zwemmers. Maar mag je zomaar alle trucjes gebruiken?
Tegenwoordig kunnen we op vakantie met een vliegtuig, maar hoe ging dat vroeger eigenlijk?
Een hele podcast over stroomlijning. Maar wat is dat eigenlijk?
Ook bij gevouwen vliegtuigjes is stroomlijning heel belangrijk. Hoe voorkom je dat je vliegtuigje meteen neerstort of verkeerd afbuigt?
Wielrenster Ellen van Dijk is zevenvoudig wereldkampioen en zette in 2022 het werelduurrecord op haar naam. In deze video vertelt ze waarom stroomlijning voor haar belangrijk is.
Zonneauto’s moeten zo efficiënt mogelijk zijn en worden daarom helemaal gestroomlijnd. In deze video vertelt Luc Evertzen van Solar Team Twente je meer over het belang van stroomlijning bij zonneauto’s.
In de zoektocht naar de ideale stroomlijn wordt vaak gekeken naar de natuur. Maar waar hebben we het eigenlijk over als we het hebben over gestroomlijnde dieren?
Wat is een stroomlijn? En wat is luchtweerstand? In deze video legt Thijs van Druenen van Technische Universiteit Eindhoven je de basis uit.