3 maart 2018 t/m 3 juni 2018

American Beauty

Bezoektijd: Kort (15 minuten)

Design Museum Den Bosch bezit een van de grootste en belangrijkste collecties Amerikaans keramiek. Een unieke verzameling, die het verlangen van de Amerikaanse keramisten naar extremiteiten en hun verbeelding van de American Dream schitterend weerspiegelt. American Beauty toont de mooiste en opvallendste stukken van de afgelopen vijftig jaar.

 

Do what you want! In het werk van de Amerikaanse keramisten draait alles om verbeelding, avontuur, de grenzeloze mogelijkheden. American Beauty laat je zien tot wat voor veelzijdigheid dat leidt: van extravagant tot sereen, van taboedoorbrekend tot traditioneel, van gewoon mooi tot lichtvoetig politiserend of verwijzend naar de massacultuur.

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (de voorganger van Design Museum Den Bosch) startte zo’n dertig jaar geleden met het verzamelen van deze vooruitstrevende Amerikaanse stukken, vanuit een esthetische fascinatie. Maar ook als signaal naar de behoudender keramische stijlen die destijds het beeld vooral bepaalden.

De zeldzame verzameling Amerikaans keramiek van het Design Museum Den Bosch bestrijkt nu een halve eeuw: van de jaren vijftig tot begin 21ste eeuw. Met meer dan bijzondere 120 stukken laat American Beauty je die rijkdom ervaren, ben je getuige van de American Dream in keramiek.