De tentoonstelling Mapping Modernity – Moderniteit in kaart vertelt het verhaal van onze wereld in 250 kaarten. Iedere kaart is een inkijkje in de gedachtegang van de opdrachtgevers, en de manieren waarop zij de wereld naar hun hand wilden zetten.

Te zien t/m 18 februari 2024

Ontworpen liefde

In Ontworpen liefde zie je hoe design ons stuurt in het vinden van liefde en het consumeren ervan. Én je ontmoet de ontwerpers die speculeren over alternatieven voor de vele liefdesclichés. Kortom: de tentoonstelling opent je ogen voor hoe ons beeld van liefde is ontworpen.

Te zien t/m 18 februari 2024

Loan Favan – TANEM FIUJA

Loan Favan maakte in opdracht van Design Museum Den Bosch de serie TANEM FIUJA, een serie sieraden en ornamenten op het snijvlak van technologie en het menselijk lichaam, waarin ze speculeert over de toekomst van de mens.

Te zien t/m 18 februari 2024

Does it do anything for me?

Deze zomer toont Design Museum Den Bosch een greep uit het omvangrijke oeuvre van sieraadontwerper Hans Appenzeller. Bijzondere ontwerpen gaan in deze intieme presentatie hand in hand met persoonlijke verhalen en origineel beeld- en archiefmateriaal.

Te zien t/m 1 april 2024

Design!

Op de begane grond van Design Museum Den Bosch is de permanente presentatie Design! te zien. Aan de hand van 14 verschillende thema’s stap je in de wereld van de vormgeving.

Te zien t/m 31 december 2023

Sigrid Calon – Everyday Tools

In de keramiekkast op de tweede etage tonen we de recente aankoop van het werk Everyday Tools Series 1 van Sigrid Calon.