Te zien t/m 16 oktober 2022

Sneakers Unboxed

De tentoonstelling Sneakers Unboxed nodigt je uit om een kijkje achter de schermen te nemen bij de schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd, nieuwe jeugdculturen heeft geïnspireerd en de modewereld op z’n kop heeft gezet.

De Grote Versierder neemt je mee naar de glorietijd van de poster in de jaren zestig, zeventig en tachtig en vertelt het verhaal van een ware revolutie in de manier waarop we onze huizen versieren.

"Liberating the Church” c. 1969. Verkerke Reprodukties
Te zien t/m 24 september 2022

Sneakers Under Construction

De sneaker is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en bijna iedereen heeft minstens één paar sneakers in de kast staan. Voor de meeste mensen is de sneaker simpelweg een comfortabele, vaak zelfs stijlvolle schoen. Voor sommigen is de sneaker echter een gewild verzamelobject, van grote waarde en met een rijke geschiedenis.

Bovenaan de monumentale, gedraaide trap van het museum is een nieuwe vaste collectietentoonstelling te zien met keramiek van onder andere Pablo Picasso en Kenneth Price.

Te zien van 5 november 2022 t/m 26 februari 2023

PROCESS – Design Drawings from the Rijksmuseum

In deze baanbrekende tentoonstelling ontdek je een verzameling bijzondere ontwerptekeningen uit de collectie van het Rijksmuseum. Voor het eerst zijn deze tekeningen uit de periode 1500-1900 samengebracht; ze geven je een uniek inzicht in de rol van de tekening in het ontwerpproces, en de beeldschone beelden die dit heeft opgeleverd.