Te zien t/m 16 oktober 2022

Sneakers Unboxed

De tentoonstelling Sneakers Unboxed nodigt je uit om een kijkje achter de schermen te nemen bij de schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd, nieuwe jeugdculturen heeft geïnspireerd en de modewereld op z’n kop heeft gezet.

Nog te zien t/m 29 mei 2022

Blommers/ Schumm find Fontana

Twintig foto’s in grote lichtkasten zijn het resultaat van een opdracht aan het fotografenduo Blommers/Schumm. Het uitgangspunt is een eigen interpretatie van het werk van de Italiaans-Argentijnse kunstenaar Lucio Fontana uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Bovenaan de monumentale, gedraaide trap van het museum is een nieuwe vaste collectietentoonstelling te zien met keramiek van onder andere Pablo Picasso en Kenneth Price.

Welke sneaker heb jij op dit moment aan en wat zegt deze schoen over wie jij bent? De sneaker is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en bijna iedereen heeft minstens één paar sneakers in de kast staan. Voor de meeste mensen is de sneaker simpelweg een comfortabele, vaak zelfs stijlvolle schoen. Voor… Bekijk Artikel

Te zien van 11 juni 2022 t/m 2 oktober 2022

De Grote Versierder – posterkoning Engel Verkerke

De Grote Versierder neemt je mee naar de glorietijd van de poster in de jaren zestig, zeventig en tachtig en vertelt het verhaal van een ware revolutie in de manier waarop we onze huizen versieren.

"Liberating the Church” c. 1969. Verkerke Reprodukties "Liberating the Church” c. 1969. Verkerke Reprodukties