10 december 2022

A New World

A Digital Nature

Op 10 december gaat ontwerper en kunstenaar Stephanie Smit, beter bekend als Giek_1, met bezoekers van het museum in gesprek aan de hand van intuïtieve tarot en astrologie.

Deze gesprekken vinden plaats in het kader van de presentatie A Digital Nature die momenteel te bezoeken is in de Young Design Space. De presentatie toont animaties met als thema de digitale natuur: wonderlijke onderwaterwerelden, buitenaardse planten en droomlandschappen met digitale bloemen. De verleidelijke beelden dwingen je om na te denken: zijn we in een tijdperk beland waarin de digitale natuur onderdeel is geworden van de biodiversiteit?

Deze vragen en meer poogt Giek_1 te beantwoorden voor, maar vooral met, bezoekers tijdens readings in haar 5th Dimension Tent. Deze tent, die voor één dag in de hal van het museum zal staan, is speciaal ontworpen voor A New World door Giek_1. Het is een veilige plek waarin, via het visuele medium van de tarot vooruit gekeken kan worden op wat het nieuwe jaar ons zal brengen. Zij zal haar readings toespitsen op de relatie tussen mens, natuur en de digitale wereld. Thema’s als klimaatverandering, klimaatstress en digitalisering staan centraal in de gesprekken.

Giek_1 is een interdisciplinair kunstenaar, ontwerper en astroloog. Met haar werk gaat ze in op onderwerpen als spiritualiteit, zelfliefde & zelfvernietiging, en de kracht van het ontwerpen van je eigen realiteit.

Zelf zegt Giek_1: “Ik kijk er naar uit om op uitnodiging van Design Museum Den Bosch bezoekers door middel van persoonlijke gesprekken nieuwe inzichten en perspectieven te bieden op overweldigende en beangstigende thema’s als klimaatverandering en exponentieel groeiende technologische ontwikkelingen. Door de huidige staat van planeet Aarde, is het des te dringender voor de mens om bewust te worden van de interne patronen. Door de energie van iemands innerlijke worstelingen om te buigen tot iets universeels kan een transformatie plaatsvinden.”

Foto Skinny Wizzard

Giek_1 zal de hele dag readings van 25 minuten per keer geven in de hal van het museum. Zij zal zowel groepsreadings doen als persoonlijke readings. Enkele van de persoonlijke readings kunnen van te voren worden gereserveerd door hier een tijd slot te boeken.

Young Design
A New World is onderdeel van het Young Design programma. Deze afdeling van het museum ontwikkelt tentoonstellingen en publieksprogramma’s voor een jong en divers publiek. De focus ligt hierbij op jonge design makers, jonge design gebruiken en de hedendaagse maatschappij.