18 februari 2024 15.00 — 17.00 uur

Deze jonge ontwerpers geven jouw seksleven vorm

Sunday Talk — Ontworpen liefde

Ontmoet de nieuwe generatie ontwerpers die jouw seksleven vormgeven. Ze maken seksspeeltjes, geven intieme ervaringen vorm en zetten design in om seks en intimiteit te onderzoeken en bespreekbaar te maken.

Alle jonge ontwerpers geven een korte introductie over ontwerppraktijk. Daarna gaan ze gezamenlijk in gesprek over de belangrijkste thema’s in hun werk. Waarom kiezen ze ervoor om zich te richten op seksualiteit? Met welke vooroordelen krijgen ze te maken? En waar doen ze hun inspiratie op?

Nienke Helder studeerde in 2017 af van Design Academy Eindhoven met het project Sexual Healing, een serie producten die mensen met seksueel trauma helpt om op een prettige manier intimiteit te (her)ontdekken. Haar meest recente project is Kiwi, een speeltje speciaal gemaakt voor mensen die pijn ervaren tijdens seks. Naast haar werk als ontwerper is Nienke woordvoerder voor Seksueel Welzijn Nederland; ze is expert op het gebied van cliteracy (clitoriskennis) en Fem Tech.

Lisa Kleisen noemt zichzelf Intimacy Engineer en ontwierp de sense toy Ignite als afstudeerproject aan de TU Delft in 2022. Het is een speeltje voor stellen dat als doel heeft het makkelijker te maken om samen te ontspannen en intimiteit te initiëren. Ignite functioneert zowel als design verlichting in de slaapkamer, als massageapparaat en als seksspeeltje. Naast haar werk als ontwerper runt Lisa de alternatieve nagelsalon Sexy Fingers, waarin ze tijdens een manicure intieme gesprekken voert over liefde, seksualiteit en relaties.

Jonathan Ho maakte het werk Spornosexual, dat in de tentoonstelling Ontworpen liefde te zien is. Het seksmeubel dat lijkt op een fitnessapparaat was in 2017 onderdeel van zijn afstudeerproject van Design Academy Eindhoven. In zijn werk onderzoekt en bevraagt Jonathan de voortdurende esthetische veranderingen van hedendaagse mannelijkheid in de samenleving en populaire cultuur. In 2019 verzorgde hij de nieuwe inrichting van de darkrooms van de Amsterdamse Club Church.