27 januari 2019 t/m 27 januari 2019 12.00 — 16.30 uur

Familiezondag en kinderworkshops

Familiezondag, Kinderworkshop — Jean Cocteau – Metamorphosis

Tijdens de familiezondag in het Museumkwartier zijn er zowel in Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch gratis workshops voor kinderen (leeftijd 4 t/m 12 jaar). Het hele gezin is welkom! Kinderen kunnen kiezen uit de verschillende workshops en de ouders kunnen op hun gemakje de tentoonstellingen bekijken of genieten van een drankje in de MuseumBrasserie. Families kunnen ook samen aan de slag tijdens de familierondleiding door het gehele Museumkwartier. Onderzoek kunst en design door leuke kijkspelletjes en tekenopdrachten uit te voeren in de musea.

Familierondleiding Museumkwartier

Wie kan er heel goed kijken en alles vertellen aan je geblinddoekte familielid? Lukt het diegene daarna dat dan zo goed mogelijk te tekenen? Kun jij je fantasie gebruiken en bedenken hoe het verhaal van een kunstwerk afloopt? Hoe zou je jezelf voelen als je op een schilderij staat? Deze rondleiding laat grote en kleine mensen genieten van kunst en leert hen over de bijzondere verzamelingen en tentoonstellingen van de twee musea in het museumkwartier.

Doelgroep: het hele gezin

Aantal deelnemers: max. 15 personen (vol = vol)

Tijdstip: van 14 – 15 uur en van 15:30 – 16:30 uur

Locatie: Het Noordbrabants Museum èn het Design Museum, de rondleiding start bij Het Noordbrabants Museum

Reserveren: via reservering@hnbm.nl of aan de kassa van het museum.

Kosten: gratis voor kinderen. Ouders/begeleiders dienen in bezit te zijn van een geldig entreebewijs of kortingspas.

Kinderworkshop Studio Cocteau in Design Museum Den Bosch

Welkom in de wereld van Jean Cocteau. Jean Cocteau was een echt multitalent. Hij was altijd op zoek naar hoe hij het liefst gezien wilde worden en wat hij het liefst wilde doen. Hij maakte tekeningen, sieraden, wandkleden, films, gedichten, theater en verhalen. Tijdens de kinderworkshop Studio Cocteau kun jij óók vanalles zelf bedenken, ontwerpen en maken. Je gaat samen met een museumdocent naar Cocteau`s bijzondere portretten, tekeningen en sieraden in het museum kijken. Daarna ga je zelf aan de slag in studio Cocteau. Je kunt er tekenen, kleien en je eigen kunstwerk of sieraad maken!

Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen. Reserveer daarom een plekje vooraf. Er is een professionele museumdocent bij de activiteit aanwezig. Ouders zijn welkom, maar als ze tijdens de workshop op eigen gelegenheid het museum willen bezoeken dan hebben ze een museumticket nodig. Kinderen vanaf 7 jaar mogen zelfstandig meedoen. Kan je toch niet? Laat het ons even weten. Meld je (tot 24u voor aanvang) aan via: aanmelden@designmuseum.nl.

Tijdstip:
Van 12.00 – 13.30 uur en van 14.00 – 15.30 uur