12 november 2023 15.00 — 16.30 uur

Goede muziek voor goede seks

Liefdesles — Ontworpen liefde

Wat is ghosting? Waarom vind je de liefde van je leven wel of niet op Tinder? Wat is nou eigenlijk goede seks? En welke muziek hoort daarbij? Je ontdekt het in de serie Liefdeslessen van Design Museum Den Bosch.

In deze serie lezingen geven liefdesexperts je lessen in de liefde. Iedere maand vertelt een wetenschapper over hun onderzoek naar de liefde, en krijg je een stoomcursus op een bepaald liefdesvlak. Of je nou je eerste stappen zet op het pad van de liefde of een volleerd ontdekkingsreiziger bent; iedereen heeft baat bij wat liefdeslessen!

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Goede muziek voor goede seks met dr. Samira van Bohemen

Wetenschappelijk onderzoek naar seksualiteit richt zich vaak op de ‘donkere kanten’ van seks, zoals negatieve gezondheidsuitkomsten en risicovol of grensoverschrijdend gedrag. De plezierige kanten van seks blijven hiermee vaak onderbelicht. Dit terwijl deze plezierige kanten de belangrijkste reden zijn om seks te hebben. We zijn toch voornamelijk uit op ‘goede seks’! Maar wat is goede seks eigenlijk? Hoe kan je muziek hiervoor inzetten? En welke muziek leent zich hier het beste voor? Tijdens deze liefdesles beantwoordt dr. Samira van Bohemen deze en andere vragen op basis van haar onderzoek over goede muziek voor goede seks.

Over dr. Samira van Bohemen
Dr. Samira van Bohemen is universitair docent en projectleider van het Erasmus Love Lab aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze onderzoek doet naar de uiteenlopende sociale implicaties en vertakkingen van plezier. De laatste jaren richt haar onderzoek zich specifiek op jongeren en seksualiteit. In een reeks projecten die mogelijk zijn gemaakt door een onderzoeksubsidie van het Nederlands Fonds voor Seksualiteitsonderzoek (FWOS), een SOS-subsidie van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologen (NVVS) en een EUR Fellowship, keek ze hoe deze doelgroep goede seks beleeft. Recent ontving ze een prestigieuze VIDI-beurs van de NWO om haar onderzoekslijn voort te zetten op het gebied van online pornografie.

 

 

dr. Samira van Bohemen