24 april 2024 15.30 uur

SAVED#9: Noralie

Lezing en artist talk — Dance – design van een cultuur

Waar vind je, als jonge ontwerper of kunstenaar, inspiratie? Hoe beïnvloedt dit je creatieve proces? En hoe kan je favoriete meme jouw werk inspireren? Tijdens deze editie van SAVED vertelt VJ en videokunstenaar Noralie (Noortje van den Eijnde) alles over haar inspiratie en proces aan de hand van door haar verzamelde beelden.

Optreden van The Opposites. De frontman staat op het podium met een microfoon, achter hem op het scherm zijn twee grafische gezichten te zien.

De naam Noralie doet wellicht niet bij iedereen direct een belletje rinkelen, maar als je graag festivals of concerten bezoekt, is de kans groot dat je haar werk gezien hebt. Als VJ is ze namelijk betrokken bij indrukwekkende shows op festivals zoals Lowlands, Pukkelpop en Le Guess Who. Ook werkt ze mee aan performances van Nederlandse artiesten waaronder Eefje de Visser, Willem de Bruin, The Opposites, Sef, het Radio Filharmonisch Orkest en verschillende dans- en theater gezelschappen.

Naast haar werk als VJ ontwikkelt ze autonome videokunst. Zo creëerde Noralie in 2012 de openingsvoorstelling voor Glow in Eindhoven, was haar werk in 2021 te zien op provinciehuis Brabant in Den Bosch en ontwikkelde ze afgelopen jaar samen met Nineties Productions en Studio Moniker de digitale installatie To Be Continued. Volgens de Volkskrant: ‘een overdonderende performance over digitale technologie’.

Noralie studeerde illustratie aan St. Joost. Haar werk is grafisch en minimalistisch, waarbij ze video als lichtbron gebruikt of speelt met digitaal gemanipuleerde video. Haar inspiratie vindt ze in natuurlijke fenomenen zoals licht, beweging, geluid, planten en het menselijk lichaam.

Programma
15:30-16:00 Inloop met drankje (inbegrepen)
16:00-17:00 Gesprek tussen Noralie en Lydia van der Made (Design Museum Den Bosch)
17:00-17:30 Borrel (inbegrepen)

Foto Martin Hols

Young Design
SAVED wordt georganiseerd als onderdeel van het Young Design programma. Deze afdeling van het museum ontwikkelt tentoonstellingen en publieksprogramma’s voor een jong en divers publiek. De focus ligt op jonge designmakers, jonge designgebruikers en de hedendaagse samenleving.