8 maart 2019 11.00 — 16.00 uur

Venduehuis Taxatiedag

Wilt u weten wat uw Europese en Indische schilderijen, tekeningen en aquarellen waard zijn of uw Chinees porselein, Aziatica of design? Op vrijdag 8 maart tussen 11:00 – 16:00 uur staan de taxateurs van het Venduehuis uit Den Haag voor u klaar in Design Museum Den Bosch om uw kunst en antiek te taxeren en desgewenst in te nemen voor veiling. Speciaal voor de beoordeling van design, art deco en art nouveau en Indonesische schilderijen komt Frans Leidelmeijer mee, bekend van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch.

U kunt vrijblijvend en kosteloos maximaal 5 items per persoon/per gezelschap laten beoordelen. Toegang tot de taxatie is gratis. Als u een Museumkaart heeft dan scant het museum die graag. Als u ook de tentoonstelling wilt bezoeken dan is een geldig ticket verplicht (Museumkaart of een ter plaatse gekocht entreebewijs).

De taxatiedag in het Design Museum Den Bosch is uitsluitend bedoeld voor kunst en antiek uit de categorieën design, art nouveau en art deco, Europese schilder- en tekenkunst, Indische/Indonesische schilder- en tekenkunst en Aziatisch porselein.

Het Venduehuis der Notarissen is het oudste Nederlandse veilinghuis, gevestigd in hartje Den Haag vlakbij Paleis Noordeinde. Bij het Venduehuis wordt kunst, antiek en design geveild in themaveilingen en in de Spring- en Autum Auction in het voorjaar en het najaar. Daarnaast zijn er online veilingen die via internet worden gehouden. Het aanbod in deze veilingen kunt u bekijken in de online catalogi op de website maar ook op kijkdagen.

In Design Museum Den Bosch loopt tot en met 10 maart de tentoonstelling ’Jean Cocteau Metamorphosis’, de eerste overzichtstentoonstelling over het werk en leven van deze beroemde filmmaker, schrijver en vormgever die in 1963 overleed.

Het museum aan De Mortel 4 is bereikbaar vanaf het NS Station met bus 11, uitstappen bij de halte Zuidwal/Spinhuiswal. Vanaf daar is het circa vijf minuten lopen naar het museum. Parkeren kunt u in parkeergarage Wolvenhoek.