Sneakers Unboxed

Uit de tentoonstelling: Patta

18 augustus 2022
Interview
Video

Patta is in 2004 opgericht door Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt. Hun gezamenlijk liefde voor muziek en sneakers bracht hen regelmatig naar het buitenland, waar ze op jacht gingen naar de beste paren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun community in Amsterdam. De constante aanvoer van sneakers die in Nederland niet te krijgen waren, werd uiteindelijk het fundament van hun eerste winkel: Patta. Vernoemd naar het Surinaamse woord voor schoen, een knipoog naar afkomst van de oprichters.

Inmiddels is Patta een internationaal gerespecteerde black-owned business met winkels in Amsterdam, Londen en Milaan. Daarnaast hebben ze een eigen kledinglijn, een productie- en audioplatform (Patta Soundsystem), een hardloopteam (Patta Running Team) en een stichting – de Patta Foundation – die zich specifiek richt op het bereiken van jongeren door middel van muziek, cultuur, sport, mode en ondernemerschap.

In onderstaande video blikken Edson en Gee terug op de ontwikkeling van Patta. Voor de Gallery Wall, die speciaal ontwikkeld werd om het merk een plek te geven in de tentoonstelling Sneakers Unboxed, vertellen ze anekdotes aan de hand van een aantal sneakers en schoenen die de muur wel of juist niet gehaald hebben.

Interview met Guillaume “Gee” Schmidt en Edson Sabajo, oprichters van Patta, 2022 Camera & editing: Jordan Soediono Met dank aan Patta