Herfstvakantie activiteiten

Tijdens de herfstvakantie, van 14 t/m 21 oktober 2018, organiseren Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum gratis workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Kinderworkshop architectuur Design Museum Den Bosch

Onder begeleiding van een museumdocent bezoeken ze eerst het museum waarna ze gaan experimenteren en knutselen. De workshops duren zo’n 1,5 uur. Tot 18 jaar is toegang tot het museum gratis.

Kinderworkshop De wereld in een doosje

Lokatie Het Noordbrabants Museum
14 oktober | 12.00 en 14.00 uur

De Bossche kunstenaar JCJ Vanderheyden (1928 – 2012) was altijd bezig met de wereld om zich heen. Bekend is de foto van de Noordpool die hij maakte vanuit zijn vliegtuigraampje. De aarde is rond, maar dat zie je dat niet vanaf de grond. Wel vanuit een vliegtuigraam. In deze workshop kijken kinderen naar de wereld zoals JCJ Vanderheyden dat deed en maken ze hun eigen kunstwerk in een doosje. Handig voor op reis. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Reserveer een plekje via: www.hnbm.nl/herfstvakantie

 

Kinderworkshop Architectuur

Lokatie Design Museum Den Bosch
17 oktober | 13.00 – 15.00 uur

Iedereen woont in een huis. Maar elk huis is weer anders. Soms kun je aan de buitenkant, de kleur of de spulletjes die erin staan zien wat voor persoon er woont. Als jij een huis mag maken dat precies bij jou past, hoe ziet het er dan uit? In het museum zijn foto`s van fotograaf Thijs Wolzak te zien, van mensen in hun bijzondere huizen, die je met een museumdocent gaat bekijken. Tijdens de Kinderworkshop Architectuur bouw je, samen met echte architecten, een schaalmodel van JOUW eigen, bijzondere huis.

Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Vanaf 14.50 uur worden de workshopresultaten aan de ouders/begeleiders gepresenteerd.

Reserveer via aanmelden@designmuseum.nl

Workshop met Thijs Wolzak

Kinderworkshop Maak je eigen Romeinse amulet

Lokatie Het Noordbrabants Museum
17 oktober | 12.00 en 14.00 uur
21 oktober | 12.00 en 14.00 uur

In deze workshop worden vondsten uit de Romeinse tijd bekeken en wordt het verhaal van de Brabantse Andulf en de Romeinse Drusus verteld. Wanneer Andulf en Drusus elkaar leren kennen wil Andulf alles weten over de grote amulet aan Drusus’ ketting. Drusus vertelt dat de hanger speciale krachten heeft en hem beschermt. Na het bezoek aan het museum maken de kinderen een eigen amulet in het Spetterlab. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Reserveer een plekje via: www.hnbm.nl/herfstvakantie

 

Kinderworkshop Studio Thijs Wolzak

Lokatie Het Noordbrabants Museum
19 oktober | 12.00 – 13.00 uur en 14.00 – 15.30 uur

21 oktober | 12.00 – 13.00 uur en 14.00 – 15.30 uur
25 november | 12.00 – 13.30 uur en 14.00 – 15.30 uur

In het museum zijn foto’s te zien van mensen in hun bijzondere huizen, gemaakt door fotograaf Thijs Wolzak. Je gaat ze samen met een museumdocent bekijken. Daarna mag je zelf aan de slag. Tijdens Studio Thijs Wolzak bedenk en maak je je eigen droomhuis. Je kunt tekenen, knutselen, ontwerpen, bouwen en fotograferen. Er liggen ook kinderboeken om in te kijken en (voor) te lezen.

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ouders zijn welkom. Kinderen vanaf 7 jaar mogen zelfstandig meedoen. Er is een professionele museumdocent bij de activiteit aanwezig.

Reserveer via aanmelden@designmuseum.nl

 

Familiezondag

Lokatie Design Museum Den Bosch & Het Noordbrabants Museum
21 oktober 

Op de laatste dag van de herfstvakantie is het familiezondag in het museum. Naast gratis kinderworkshops kunnen families meedoen aan de – ook gratis – familierondleiding door Het Noordbrabants Museum én Design Museum Den Bosch. Met kijkspelletjes en tekenopdrachten onderzoeken de deelnemers samen de kunst en het design in de musea. In de herfstvakantie al andere plannen? Op zondag 25 november is het weer familiezondag in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch.