20 juli 2021

Museumkwartier in augustus gratis te bezoeken

Het Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum zetten iedere zaterdagavond in de maand augustus de deuren open in het kader van de Bossche Zomer. Beide musea zijn gratis te bezoeken van 18 tot 21 uur. Geniet van kunst in het avondlicht: de sprookjeswereld van Eva Jospin, het ironische werk van Meret Oppenheim en al het moois uit de vaste collecties. En dat helemaal voor niets.

Wat is er te zien?
In Het Noordbrabants Museum zijn de fantasierijke wereld van de Franse kunstenaar Eva Jospin en de vernieuwde presentatie van Vincent van Gogh te zien. Of betreed de wereld van Salvador Dalí. Zijn leven was één groot optreden. Hij stond graag in de schijnwerpers en schuwde de commercie niet. In Design Museum Den Bosch kunnen bezoekers het speelse en ironische werk van Meret Oppenheim ontdekken. Ook zij was wereldberoemd, maar in tegenstelling tot Dalí worstelde ze met haar faam. Haar werk is subtiel en fijn. Ze was een surrealist die geen surrealist genoemd wilde worden.

Twee iconen van het surrealisme maar tegelijkertijd elkaars tegenpolen: samen laten deze tentoonstellingen zien hoe divers het surrealisme kan zijn. En bekijk de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van de Oostenrijkse avant-garde van de jaren zestig en zeventig in Radical Austria: Everything is Architecture.

Let op! De tickets voor het Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum moeten apart gereserveerd worden.