Te zien t/m 25 augustus 2024

Dance – design van een cultuur

In Dance – design van een cultuur ontdek je het verleden, het heden en de toekomst van de elektronische dansmuziek en zie je de belangrijke rol die design heeft gespeeld in de ontwikkeling van het belangrijkste muziekgenre van onze tijd.

Te zien t/m 23 juni 2024

Mannen, vrouwen en hun apparaten

In deze tentoonstelling ontdek je aan de hand van meer dan 300 haardrogers, koffiezetapparaten, stereotorens en televisies hoe genderspecifieke rolpatronen vanaf de jaren 60 werden gecreëerd, bevestigd én verkocht. Niet alleen de huishoudelijke apparaten zelf, maar ook hun verpakkingen en de advertenties vertellen je alles over de maatschappelijke verhoudingen van die tijd.

Te zien t/m 23 juni 2024

Loan Favan – TANEM FIUJA

Loan Favan maakte in opdracht van Design Museum Den Bosch de serie TANEM FIUJA, een serie sieraden en ornamenten op het snijvlak van technologie en het menselijk lichaam, waarin ze speculeert over de toekomst van de mens.

In deze presentatie zie je een selectie theepotten uit onze collectie. We tonen ontwerpen van kunstenaars als Kazimir Malevich en Cindy Sherman, kleurrijke theepotten van ontwerpers van de Memphisgroep en expressieve, sculpturale ‘theepotten’ van Amerikaanse kunstenaars als Robert Arneson en Adrian Saxe. Bekende Nederlandse designers als Gijs Bakker, Hella Jongerius en Maarten Baas zijn ook vertegenwoordigd.

Te zien t/m 23 juni 2024

Does it do anything for me?

Deze zomer toont Design Museum Den Bosch een greep uit het omvangrijke oeuvre van sieraadontwerper Hans Appenzeller. Bijzondere ontwerpen gaan in deze intieme presentatie hand in hand met persoonlijke verhalen en origineel beeld- en archiefmateriaal.

Te zien t/m 1 april 2025

Design!

Op de begane grond van Design Museum Den Bosch is de permanente presentatie Design! te zien. Aan de hand van 14 verschillende thema’s stap je in de wereld van de vormgeving.