Door de coronamaatregelen kan er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd in het museum. Het is daarom verplicht om van te voren je kaartjes te reserveren. We vinden het fijn als je tijdens je bezoek een mondkapje draagt. Vergeet ook niet om onze huisregels omtrent corona te lezen voorafgaand aan je bezoek. Tickets reserveer je HIER, de huisregels lees je HIER.
Te zien t/m 7 februari 2021

Victor Papanek: The Politics of Design

Deze herfst presenteert Design Museum Den Bosch het werk van de visionaire ontwerper, criticus en activist Victor Papanek (1923-1998)

Te zien t/m 15 november 2020

De poster is dood

In de tentoonstelling ‘De poster is dood’ presenteert Design Museum Den Bosch het werk van acht ontwerpbureaus die een rol spelen in de opkomst van de digitale reclamevormgeving in de buitenruimte.  

Bovenaan de monumentale, gedraaide trap van het museum is een nieuwe vaste collectietentoonstelling te zien met keramiek van onder andere Pablo Picasso en Kenneth Price.

Te zien t/m 15 november 2020

Stigmergie: Leren van mieren

Studenten van de masteropleidingen van de Design Academy Eindhoven presenteren hun onderzoek naar het thema stigmergie. Wat kan dit concept betekenen voor ontwerpers?

Te zien van 20 februari 2021 t/m 13 juni 2021

De Oostenrijkse avant-garde

Niet Woodstock, maar Wenen was het centrum van de tegencultuur in de jaren zestig en zeventig! In deze tentoonstelling ontdek je de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van De Oostenrijkse avant-garde.

Te zien van 16 oktober 2021 t/m 6 februari 2022

GOTH – Designing Darkness

De tentoonstelling ‘GOTH – Designing Darkness’ gaat op zoek naar de bronnen van de subcultuur goth en presenteert een cultuurgeschiedenis vol dramatische verbeeldingen, onheilspellend design en zwartgallige kunst.