Te zien t/m 10 november 2024

De Grote Vakantie­tentoonstelling

Van routekaarten van de ANWB en de iconische Kip-caravan tot baden in Scheveningen en bikini’s aan de Costa del Sol: aan de hand van allerlei ontwerpen neemt De Grote Vakantietentoonstelling je mee in de designgeschiedenis van de Nederlandse vakantieganger.

Te zien t/m 25 augustus 2024

Dance – design van een cultuur

In Dance – design van een cultuur ontdek je het verleden, het heden en de toekomst van de elektronische dansmuziek en zie je de belangrijke rol die design heeft gespeeld in de ontwikkeling van het belangrijkste muziekgenre van onze tijd.

Te zien t/m 3 november 2024

De stoel, de lamp, de vaas en… de theepot?

In deze presentatie zie je een selectie theepotten uit onze collectie. We tonen ontwerpen van kunstenaars als Kazimir Malevich en Cindy Sherman, kleurrijke theepotten van ontwerpers van de Memphisgroep en expressieve, sculpturale ‘theepotten’ van Amerikaanse kunstenaars als Robert Arneson en Adrian Saxe. Bekende Nederlandse designers als Gijs Bakker, Hella Jongerius en Maarten Baas zijn ook vertegenwoordigd.

Te zien t/m 29 september 2024

Does it do anything for me?

Deze zomer toont Design Museum Den Bosch een greep uit het omvangrijke oeuvre van sieraadontwerper Hans Appenzeller. Bijzondere ontwerpen gaan in deze intieme presentatie hand in hand met persoonlijke verhalen en origineel beeld- en archiefmateriaal.

Te zien t/m 1 april 2025

Design!

Op de begane grond van Design Museum Den Bosch is de permanente presentatie Design! te zien. Aan de hand van 14 verschillende thema’s stap je in de wereld van de vormgeving.

Te zien van 14 september 2024 t/m 12 januari 2025

Design voor de planeet

Al eeuwenlang dromen ontwerpers, architecten en ingenieurs ervan om de wereld naar hun hand te zetten. Wat als we hele continenten konden bouwen, orkanen konden temmen of de straling van de zon konden dimmen? Nu de ernstige gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker zichtbaar worden, snakken we naar een pasklare oplossing – een quick fix. Is geo-engineering inderdaad “een slecht idee waarvoor het nu de hoogste tijd geworden is”?