29 juni 2019 t/m 29 juni 2019 19.00 — 22.00 uur

Zomeravond in het Museumkwartier

Avondopenstelling — Geert Lap – Specific Objects

Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch zetten op zaterdagavond 29 juni de deuren open voor Zomeravond in het Museumkwartier. Beide musea zijn gratis te bezoeken van 19.00 uur tot 22.00 uur. Dit biedt een unieke kans om de tentoonstellingen te ervaren in het sfeervolle avondlicht. Daarbij is er van alles te beleven tijdens een uitgebreid zomers programma: een tentoonstelling vormt het decor voor een dansvoorstelling, de sfeervolle Paleistuin is het podium voor livemuziek en keramische kunst biedt voor een keer ruimte aan yogalessen. Daarbij kan het publiek speciale rondleidingen en lezingen bijwonen en hun designkennis testen met een wel heel bijzondere quiz.

Dansvoorstelling in een tentoonstelling en livemuziek in de Paleistuin

In Het Noordbrabants Museum danst het Bossche gezelschap Panama Pictures te midden van de tentoonstelling ‘Foreign Lands’ van Ali Banisadr. Zij dansen een fragment uit hun laatste voorstelling Requiem for Lost Things, speciaal bewerkt voor deze avond. Conservator Hans November vertelt meer over het even kleurrijke als levendige werk van deze Iraans-Amerikaanse kunstenaar. Daarbij zijn er gedurende de avond rondleidingen en is er livemuziek in de sfeervolle Paleistuin.

De Doldwaze Design Quiz en yogalessen in Design Museum Den Bosch

De Doldwaze Dutch Design Quiz is een bloedserieuze en ernstig triviale quiz over alle mogelijke vormen van design. Van mode tot productvormgeving en van nieuwe media tot architectuur. Met beeld, muziek, doe-vragen en zelfs spontane verkleedpartijen. Een feest voor zowel de verstokte designliefhebber als de enthousiaste leek. De quiz is doorlopend in de hal van het museum: schuif aan en beantwoord zo veel mogelijk vragen in 15 minuten!

Bekijk de tentoonstelling ‘Modern Nederland 1963-1989’ met andere ogen tijdens deze prikkelende rondleidingen van 30 minuten. Je kunt kiezen uit:
– ‘Modern. Wie heeft het er nog over?’ Het woord modern wordt amper nog gebruikt om producten aan te prijzen. Toch was het lang het hoogst haalbare in design. Wat is er in de tussentijd veranderd?
– ‘Lelijk, saai en grijs.’ Vraag iemand om architectuur tussen 1963 en 1989 te beschrijven, en de woorden lelijk, saai en grijs zullen snel vallen. Klopt dat beeld eigenlijk wel?
– ‘Wim. Bob. Ad. Bruno. Jan.’ Ze zijn de posterboys van de het Nederlands modernisme en gaven samen het moderne Nederland vorm. Wie waren deze ontwerpers?
De rondleidingen beginnen om 19.15, 20.15 en 21.15.

Keramist Geert Lap was zijn hele leven lang op zoek naar de perfecte vorm. De overzichtstentoonstelling die nu te zien is op de tweede verdieping laat zijn verstilde, verfijnde en volmaakte werk zien. Daarmee is het de perfecte plek voor een moment van rust tijdens de Zomeravond in het Museumkwartier. Kom in comfortabele kleding, leg je handdoekje neer en volg een korte les yoga te midden van de vazen van Geert Lap. De yogalessen beginnen om 20.00 en 21.00.